Hepinize selam. Uzun suredir OBS kullanıyorum ve videolarımı hazırlıyorum, videolarımı cekerken artık YouTube'da klasikleşmiş "60FPS" yerine 120-144FPS cekiyorum, bugun sizlere detaylı bir şekilde akıcı ve kaliteli bir video nasıl cekersiniz onu anlatacağım.
Onemli not: Bazı arkadaşlar YouTube'da maksimum 60FPS desteklediğini ve yuksek FPS videolar cekilse de bir etkisi olmadığını inatla savunuyor aslında dedikleri biraz doğru fakat bizim yaptığımız uygulama yuksek FPS video cekip resample 60FPS ile render almak bu sayede videoyu akıcı yapan Motion blur tarzı bir goruntu ortaya cıkıyor.
bolum 1: OBS genel ayarları ve detayları.
Oncelikle yuksek FPS video cektiniz ama video dona dona cıktıysa bu sorunu beraber cozelim.
1 - OBS'yi her zaman yonetici olarak calıştırın.
2 - OBS'nin video kısmına gelin ekrandaki gibi FPS değerini kesirliye alın ve kac FPS cekmek istiyorsanız oraya FPS değerini girip kesirini 1 verin.
3 - cıkış kısımına gelip cıkış modunu gelişmişe alın, kodlayıcı olarak ekran kartınızda bulunan codecleri secin.
bolum 2: Kodlayıcı ayarları.
Oran kontrolunu cqp secmenizi tavsiye ederim.
Cq seviyesi duştukce kalite artar ve pikselleşmenin onune gecilmiş olur.
Cokseferli mod "tek seferde" olmalı ayrıca ileri bakma ve psiko gorsel ayarlamayı etkin hale getirmenizi tavsiye ederim.
OBS bolumu bu kadar.
onemli not: X264 kodlayıcısını secmenizi tavsiye etmiyorum X264 yuksek FPS videolar icin iyi değildir ve FPS'inizi duşurmekle kalmayıp işlemciye bayağı yuk bindirir.
"Video render bolumu"
Ben Vegas Pro'dan editlerimi yapıyorum ve render alıyorum o yuzden gostereceğim kısım Vegas Pro olacak.
İlk oncelikle videonun Preview cubuğundan best Full seceneğini secin.
Sonra projenin ayarlarına giriyoruz.
Acılan pencereden resample mode bolumunu Smart resample ardından Full-resolution rendering quality bolumunu best yapıyoruz.
Render kısmından formatı magix avc/aac secmenizi oneririm, yan kısımda hazır ayarlar yer almakta onları kendinize gore duzenleyebilirsiniz.
Sonuc.
60 FPS cekilmiş video:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
240FPS cekilmiş video:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
Fark bariz diye duşunuyorum, umarım yararlı bir konu olmuştur.