Kuruluş Tarihi : 2001
Okulun Turu : Anadolu Lisesi(Gunduzlu)
Okulun Ozellikleri: Yabancı Dil Ağırlıklı Lise (2005 oğretim yılı itibariyle Bakanlığımız tarafından sistemden kaldırılmıştır.)
Oğrenci Sayısı : 361
Sınıf Mevcutları : 14-30 arası
Derslik Sayısı : 16
Laboratuvar Sayısı : 22 bilgisayardan oluşan 1adet Bilgisayar, İnternet laboratuvarı, 1 Fizik ve
1 Biyoloji-Kimya Laboratuvarı ,1 Multivision odası
Okulun Tarihcesi : Okulumuz 5.000 m2 alan uzerinde 902 m2 binadan oluşmaktadır.15.11.2000 tarihinde ilkoğretim okulu olarak ihale edilen binanın yapımına 19.12.2001 tarihinde başlanmış, 24.12.2003 tarihinde bitirilmesi tasarlanmıştır.Okulumuz 2001–2002 Oğretim yılında Bulancak Teknik Lise ve EML bunyesinde iki hazırlık sınıfı ile eğitim-oğretime başlamış, On sahanın betonlaşması oğrenci velilerinin de katkısıyla 2003 Aralık ayında yapılarak 2004 Ocak ayında okul kendi binasına taşınmış, 2004 yılı yazında da kalan alanın betonlaşması yapılmıştır. Okulumuzda uc 9.sınıf; iki Turkce-Matematik şubesi, bir Fen Bilimleri şubesi,bir yabancı dil şubesi olmak uzere dort 10.sınıf; uc Fen Bilimleri,uc Turkce-Matematik,iki sosyal bir de Yabancıdil olmak uzere dokuz11.sınıf toplam16 sınıf vardır.

Bahceli evler Mahallesi Kadayıfcı Sokak No:25 adresinde bulunan okulumuz orta ebatta bir futbol sahası 3 adet pota ve 2 voleybol sahasına sahiptir.Okul cevresinde oğrencilerin oturabileceği dinlenebileceği yerler mevcuttur. Okulumuz 5.000 m2 alan uzerinde 902 m2 binadan oluşmaktadır.15.11.2000 tarihinde ilkoğretim okulu olarak ihale edilen binanın yapımına 19.12.2001 tarihinde başlanmış, 24.12.2003 tarihinde bitirilmesi tasarlanmıştır.Okulumuz 2001–2002 Oğretim yılında Bulancak Teknik Lise ve EML bunyesinde iki hazırlık sınıfı ile eğitim-oğretime başlamış, On sahanın betonlaşması oğrenci velilerinin de katkısıyla 2003 Aralık ayında yapılarak 2004 Ocak ayında okul kendi binasına taşınmış, 2004 yılı yazında da kalan alanın betonlaşması yapılmıştır.

Misyonumuz

Biz kimiz?

Biz Bulancak Anadolu Lisesi olarak, oğrencilerimizi cağın ihtiyaclarını goz onunde bulundurarak Milli Eğitimin Temel Amacları doğrultusunda bilgi, beceri ve davranış kazandırmak icin var olan, eğitim ve oğretimle bireyi bir ust eğitim kurumu olan yuksekoğretim programlarına hazırlayan bir kurumuz.

Ne Yapıyoruz?

Turk Milli Eğitiminin amaclarına uygun bireyler yetiştirip bunları yuksek oğretim programlarına hazırlıyoruz.

Kim İcin Yapıyoruz?

Oğrencilerimiz, velilerimiz ve en onemlisi ulkemizin aydınlık geleceği icin yapıyoruz.

Hangi Yontem, Yaklaşım Ve Değerlerle Nasıl Calışıyoruz?

Saygı ve guven ortamı icinde planlı, programlı ve araştırmacı yontemlerle, cağın bilgi edinme gelişmelerini takip ederek OSS hazırlık calışmalarında kullanılan tum faaliyetleri uyguluyoruz.

Bunları Neden Yapıyoruz, Neden Varız?

Cağın ihtiyaclarını goz onunde bulundurarak Milli Eğitimin Temel Amacları doğrultusunda bilgi, beceri ve davranışları gosteren, araştırmacı, sorgulayan, tarafsız, demokrasiyi ozumsemiş, hukuku goz onunde bulunduran, ozgur duşunceli bireyler yetiştirmek ve bu bireyleri yuksekoğretime hazırlamak icin varız ve bu doğrultuda calışıyoruz.
Vizyonumuz

Bulunduğumuz bolgede, misyon ifadesinde yer alan ozelliklere sahip oğrenciler yetiştiren bir kurum olmak istiyoruz. Buna uygun olarak bolgemizde OKS sonuclarına gore yuksek puanlı oğrencilerin tercih ettiği bir okul olmak icin eğitim – oğretim kalitemizi arttırmak oncelikli hedefimizdir. Onumuzdeki beş yıl icin eğitim bolgemizde OSS de en başarılı okul olmak ve yuksekoğretim programlarını kazanma yuzdesini her yıl duzenli olarak arttırmak icin calışacağız. Bu amaclara paralel okulumuzun fiziki şartlarını duzeltmek de vizyonumuzun bir parcası olacaktır.

Detaylı bilgi icin tıklayın