Hurşit Bozbağ Anadolu Guzel Sanatlar Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 22 Ağustos 2002 tarih ve 9168 sayılı Olurğu ile 2002 - 2003 eğitim-oğretim yılının başında gunduzlu olarak Hacısiyam Mahallesi Bozbağ Sokak N0:10 adresinde bulunan Din Oğretimi Genel Mudurluğune ait binanın ust katında acılmıştır. Okulumuz Resim ve Muzik alanları 1'er şubeyle eğitim-oğretime başlanmıştır. Okul binası 1960 yılında Giresun eşrafından Hurşit Bozbağ tarafından yaptırılmış olup bugun Hacısiyam Mahallesi Kuşkonmaz Sokakta bulunmaktadır.
2003-2004 eğitim-oğretim yıllının sonunda Giresun Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin başka bir binaya taşınmasıyla iki katlı bina okulumuza tahsis edilmiştir. Okulumuz halen burada 4 resim, 4 muzik bolumunden olmak uzere toplam 8 şubeyle eğitim-oğretim calışmalarını yurutmektedir. Yatılı oğrencilerimiz Fen Lisesi(Kız), Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi (Kız) ve Ataturk Lisesi(Erkek) 125. Yıl Endustri Meslek Lisesi (Erkek) pansiyonlarında barınmaktadırlar. Okul mudurluğunu 30.09.2003 tarihinden itibaren Arif CETİNKAYA yurutmektedir. Okulumuzda: 1 Mudur, 1 mudur yardımcısı, 19 kadrolu,3 gecici gorevli, 8 ders ucretli olmak uzere toplam 30 oğretmen, 1 memur, bir 4 c li bir gecici gorevli olmak uzere toplam 2 hizmetli, gorev yapmaktadır.
2003-2004 oğretim yılında binamız genel bir onarımdan gecirilmiştir. Bu onarım sırasında muzik bolumu oğrencileri icin 7 adet ses gecirmeyen bireysel calışma odası yaptırılmıştır.
Resim bolumu icin 2 atolyemiz bulunmaktadır. Bolumlerimiz de atolye eksikliği bulunduğundan sınıflar ve koridorlar aynı zamanda atolye olarak kullanılmaktadır.
Okulumuz ilk mezunlarını 2006 yılında vermiştir.
MİSYONUMUZ:
* Oğrencilerimizin resim ve muzik alanında yeteneklerinin gelişmesini sağlayarak yetenek sınavı ile oğrenci alan bir ust kurumlara hazırlamak,
VİZYONUMUZ:
* Resim, muzik alanında ulkesinde ve bolgesinde tercih edilen, etkili en saygın kurum olmak.
İLKE VE DEĞERLERİMİZ:
* - Oğrenci odaklı eğitimi benimsemek,
- İşbirliğine dayalı calışmayı benimsemek,
- Değişime acık olmak,
- Sanatın onemine inanıp, ona gore calışmak,
- Toplum ve sanatın kaynaşmasını sağlamak,
Hacı Siyam Mah. Kuşkonmaz Sokak No:23 Giresun
Telefon : 0454 216 51 90
Belgegecer : 0454 216 50 91
ElektronikPosta : [email protected]
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları