Arkadaşlar gecen hafta Amazon Prime indirimlerinden bir anlık hevesle 6000 TL'ye PS5 digital aldım. Şu an kargoda. Ayrıca uzun suredir Game Pass sistemi nedeniyle Series S istiyordum. Uygun bir ilan bulunca 2.el 3000 TL'ye de Series S aldım. Ayrıca yine Amazon.de'de tesadufen stok olduğunu gorunce bir de Xbox Series X siparişi verdim 624,50 euro'ya geldi.(6500 ₺) ama parasını odeyemedim tabii ki param yetmedi sipariş oyle bekliyor. Şimdi benim elimde 32 inc Full HD eski bir TV var. Ben normalde PS4 pro‘mu satıp Series S alıp butun nesili gecirmek, neslin sonlarına doğru da bir PS5 alıp cıkan Exclusive'leri oynarım diyordum. Şimdi pazartesi elimde sıfır, kutusu acılmamış ister iade edip paramı alabileceğim, istersem de kar koyup satabileceğim(6750 TL teklif aldım bu arada) bir PS5 digital Edition ve 2.el aldığım Series S konsolları olacak. Ayrıca amazon.de'de uyarı atıp duruyor parayı odeyip series x‘i alın yoksa sipariş iptal edilecek diye. Ustune bir de şimdi Xbox konsollara zam geldi, muhtemelen PS5'e de gelecek. 4 tane seceneğim var:

1) PS5 de+ Series S'i birlikte kullan (9000₺ oderim)
2) PS5 de+Series X'i birlikte kullan (12500₺ oderim)(once series s‘i 3000'e sattığımı varsayarsak)
3) PS5'i sat, Series X'i alma, sadece Series S kullan (3000₺ veya PS5 teklifine gore 2250 ₺ oderim)
4) PS5'i sat, Series S'i de sat, Series X'i al.(6250₺ oderim)

Şimdi benim istediğim ve akla mantıklı gelen 3.secenekteki sadece Series S kullanmak. Cunku Full HD TV'm var. Cebimden cok az para cıkacak ki oyuna o kadar fazla para harcamak istemiyorum. SSD kapasitesinin duşuk olması bir handikap. İnsan da biraz daha ver Series X al kafan rahat etsin dedirtiyor. Ama hem PS5 ve Series X'te zor stok bulunması, hem gelecek muhtemel zamlar sonrası alamayacak olmak beni endişelendiriyor. Bir de ben ilk kez Xbox kullanacağım onceki nesil tamamen PS4'teydim bir aşinalığım da var exclusive‘leri yakın geliyor ama Xbox'ta da Game Pass muthiş bir kolaylık ve ucuzluk gercekten. Kesinlikle fazla para harcama taraftarı değilim ama sadece Xbox alırsam da PS5 exclusive oyunlar tanıtıldıktan itibaren yine PS5'i duşunmeye başlayacağım. O zaman stok bulmak dert, konsol pahalanırsa almak dert. Sadece PS5‘i tutsam oyunları binbir zorlukla kardeşlikle falan al-sat yapıp, Xbox'cıların aynı oyunu Game Pass'ten rahatca oynadığını gorup ic cekeceğim. Hem PS5 hem Xbox alsam cok para vermiş olacağım. Gereksiz luks olacak benim icin biriktirir veya başka ihtiyaclarımı alırım o paraya. Ayrıca iki konsol olursa oyun ceşidi fazla olmasına rağmen iki konsoldan biri genelde atıl vaziyette ayda yılda bir acılacak. O durumda da verdiğim para batar bana. İki konsola da şimdi 10-12 bin TL vermek istemiyorum. O yuzden size bir sorayım dedim. Sizce hangi seceneği seceyim?