Nintendo 3DS deneyimlerimden sonra Nintendo Switch ile olan deneyimlerimi size sunmak istedim. Alınır mı? Değerlendirmesi icin başka bir konum var ona bakabilirsiniz bu sefer direkt konsolu değerlendireceğiz.
[Ozel oyunlar]
Onceki değerlendirmemde soylediğim gibi Nintendo şirketimizin ozel silahı ozel oyunlar yoksa Zelda, Pokemon, mario vs. olmasa kim alacak bu konsolları blurlanmış Doom oynayacak halimiz yok bu konsolda. Aletin ozel oyunları muthiş derecede iyi ama oyle boyle değil yani bu cihaza cıkan son Pokemon oyunlarından Legends arceus mesela 2022 senesinin en iyi Nintendo acısından oyunlarından biriydi bence keza 2017 yılında cıkışını gercekleştiren mario oyunu Odyssey ve Zelda botw falanda oyleydi. Bizim acımızdan pahalı olsa da acıkcası cihazdaki oyunlara verdiğiniz o 60 doların bedeli fazlasıyla odeniyor bence mesela aynı fiyat etiketine sahip Call of Duty: MW2 alacağınıza tam oyun olan ve gayet de zevkli olan mario Odyssey alabilirsiniz. Bu 3 baba seri sayesinde bile konsol alınır gercekten ozellikle Pokemon oyunları artık bu cihazda devrim gecirdi. X surumu 3D ile devrim gecirdi Legends arceus open world ile devrim gecirdi kendi icinde ve Legends arceus gercektende o 60 dolar etiketine değer bir oyun. Scarlet/Violet oynamadığım icin yorum yapamıyorum ama Legends arceusu acıp yatakta 1-2 saat takılmak cok iyi oluyor. Konsolun bu alanda cok iyi olduğunu soylemek gerek.
[3.Parti desteği]
Gayet iyi. Ama şoyle gayet iyi Nintendo cevresinde gayet iyi arkadaşlar bu konsoldan once cıkan Nintendo konsollarına bir goz atalım 3DS, Wii'u, DS, Wii vs. hepsinde 3.parti desteği Max %25 fakat Switch'te bu oran gayet iyi konulmuş evet destek hala zayıf ama Nintendo acısından bu destek gayet yeterli bir destek zaten alan kişiler ozel oyunları almak icin alıyor dediğim gibi kimse blurlanmış 720p Doom oynamak icin şu alete 10 bin TL oder mi sanmıyorum ama gene de yeterli olduğunu duşunuyorum.
[Joy-Con sorunları ve aletin genel sorunu]
Alet cabuk ısınıyor dostlar yani fanınızdan duman kokusu gelirse şaşırmayın bir sureden sonra ve joy-conlardada krinik bozukluk mevcut fakat 40-50TL odenen spreylerle bu sorun gideriliyor. Bu sorunları goze alarak satın alın.
[UYARI!]
Oyun kartuşlarını cocukların erişemeyeceği alanlara koymanız gerek cunku aşırı minikler ve tatları iğrenc muhtemelen cocuğunuz onu yuttuktan sonra hem boğulacak hem de yemeklerden soğuyacaktır yapmayın ve uzak erişilemez alanlara koyun.
[Fiyat politikası]
Fiyat politikası biraz kotu. Cihaz yurt dışında uygun ama 5-6 adet oyun aldığınızda konsolun ucretini geciyor. Nintendo konsoldan değil oyunlardan kazanan firma ama bizde ikisindende koparıyor. Bunu goze alarak alım yapın.
[Drift? ve Kontroller]
Kontroller kotu değil joy-con denen şeyde gayet guzel duşunsene yani yatakta standı acıp gobeğine koyuyorsun aleti şap şap cıkarıp keyfine bakıyorsun gayet iyi ve drift sorununu yaşamadım umarım yaşamamda bunun icin şukur ediyorum inşallah alete sahip kişilerinde başına gelmez.
[Nintendonun yeni konsolu mu Switch mi?]
Nintendo 2024 gibi yeni konsolunu cıkaracak soylentileri var ne kadar doğru bilinmez ama eğer ki gercek varsayarsak gene de bu aleti alın deneyimlemeniz gereken cok oyun var. Muhtemelen Nintendo her şeyi son dakikaya bırakacak cunku Switch'in omrunu uzatmak istediklerini acıklamışlardı o yuzden her 3 ayda 1 ozel oyun alsanız bile gayet yeterli aldıktan sonra zaten maximum 100-200 dolar fark olacağı icin Switch'i satıp oradan yuruyebilirsiniz.
[2022 icin yeterli mi?]
Evet gayet yeterli. Şoyle ki alet ozel oyunlarda 720p değil de bayağı yeni nesil konsolmuş gibi bir his veriyor. Eğlence anlamındada muazzam ama hikaye meraklıları bu konsolu almamalı genelde şu hikaye donuyor cunku "bak şurada 8gym var git şunu yen" ya da "prenses kacırıldı git onu kurtar" kontrolcuyu elinize almanız maximum 2 dakika suruyor hemen dalıyorsunuz eğlenceye. Onun dışında gayet guzel eğlenceli bir konsoldur efenim tavsiye edilir.
[KONU HAKKINDA UYARI]
Ekonomik şartları goz onunde bulundurmayarak hazırladım bu değerlendirmeyi direkt cihazı değerlendirdik bunu goz onunde bulundurun ama ekonomik boyutlarada maalesef istemesekte 1-2 damla girdik.
Biraz kısa oldu ama kusura bakmayın dostlar akşam vakti umarım değerlendirmeyi beğenmişsinizdir kendinize iyi bakın. Sağlıcakla.
Otomatik yazım denetimi duzeltmiş bazı kelimeleri kusura bakmayın yanlış yazım var ise.