Nintendo 3DS konsolunu bir suredir kullanıyorum ve artık buraya deneyimlerimi dokme vakti geldi.
[Grafikler]
Bu konsolda grafikler 2 bolume ayrılıyor biri 3D diğeri 2D 3D kısımda şoyle bir sıkıntı var cihazı oynatınca grafikler bayağı bozuluyor ve bulanık oluyor. 2D ise sorunsuz 3D kısımı ayarlayabiliyorsunuz fakat o acıyı tutturunca konsol 240p gibi değil de 1080p gibi geliyor cunku odaklanıyorsunuz. Ve kendiniz o karakterin yerinde oluyorsunuz arkanıza falan bakıyorsunuz yani o kadar gercekci hissettiriyor.
[Kutuphane]
Aşırı zengin bir kutuphaneye sahip bu konsolumuz halihazırda Game boy, Game boy color, Game boy advance, Nintendo DS vs oyunlarını calıştırabiliyor onun dışında ise kendi kutuphanesi de aşırı zengin super mario 3D land, mario kart 7, Pokemon serisi gibi bircok guzel oyunlara sahiptir hatta Pokemon serisi bu konsolda devrim yaşamış "mega evrim" ve "savaş ici 3D"ye gecmiştir bu sisteme gecmeseydi hala fire red oynar gibi 2D animasyonlar gorurduk.
[Oynama hissiyatı]
Şoyle ki konsol 2 ekranlı olduğundan biraz garip oluyor oynarken ve 2. analog tuşuna sahip olmamasından kaynaklı biraz garip evet ama alışınca gercekten keyifli oluyor diyebilirim.
[Uyarılar]
Bunu buraya ekstra olarak ekliyorum bu konsol 7 yaş ve altı icin uygun değildir. 3D ozelliği cocuklarınızın goz sağlını kotu etkiler bu yuzden 2DS almanız en mantıklı cozum olur 7 yaş altı bir cocuğa alıyorsanız.
[Portlar ve Konsol Gucu]
Portlar gayet iyi ornek olarak Wii'u konsolundan devşirme "super mario maker" oyunu 3DS konsolumuza gayet iyi adapte edilmişti ama serverlar kaldırmıyordu o yuzden Online servisi kullanamıyordunuz mario makerda onun dışında super smash bros. Da gayet iyi konsol gucu ise duşuk. Gercekten duşuk ama eğlence anlamını muazzam derecede veriyor.
[CFW?]
Her ne kadar tavsiye etmesem de bu konsolun e-shop servisi onumuzdeki aylar kapanacağı icin CFW şart. CFW işlemi gayet kolay bir şekilde yuklenebiliyor bu konsola rehberler vs mevcut. Ve oyunlarda aynı şekilde SD karta atılıp FBI programından kuruluyor.
[Ozel oyunlar?]
Geldik Nintendo'nun ozel silahına. Şimdi dostlar bu konsolu ne icin alırsınız? Yolda PES 13 oynamak icin mi? Hayır. Yolda Resident Evil oynamak icin mi? Sacmalama. Tabii ki de yolda mario ile ZIP ZIP yapmak veya Pokemon'da hayvan tokatlamak icin almalısınız. Şaka bir yana ozel oyunlar bolumunde konsol paha bicilemez bir nimet. Hatta konsol aldıracak ozel oyunları var. "Pokemon X, super mario 3D land" gibi kısacası ozel oyunlar muthiş!
[2023 icin değerlendirme]
Eğlence odaklı gunde 1-2 saat oynar cıkarım abi kafasındaysanız alınır. Abi ben dalmak istiyorum derseniz alınmaz.