TARİHCE

Okulumuz Gediz Anadolu Lisesi adı altında 1992 yılında 2 Hazırlık Sınıfı ile Merkez İlkoğretim okulu olarak inşaatına başlanan okulda eğitim ve oğretime başlamıştır. Daha sonra Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği binanın ikinci katını yaptırarak 10 şubelik bir okul haline getirmiştir. 29.12.1999 tarihinde Kutahya Valiliği’nin olurlarıyla adı Mustafa Necib AlÂyeli Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.2000-2001 Oğretim Yılı İkinci Kanaat donemi başında hayırsever Rose Maria Carla AlÂyeli tarafından eşi Mustafa Necib AlÂyeli anısına yaptırdığı yeni binasına taşınmıştır.

BİNANIN FİZİKSEL DAĞILIMI

Binada 24 derslik , 4 laboratuvar(Fizik,Kimya,Biyoloji,Bilgisayar) , 1 toplantı salonu , 1 sınav salonu , 1 yemekhane , 1 depo,1 kutuphane,1 Olcme Değerlendirme ve Sınav Merkezi, 1 spor odası , idare bolumu ve rehberlik servisiyle 22500 metrekupluk hacme sahiptir.Ayrıca 900 metrekarelik halı saha ve 400 metrekarelik basketbol-voleybol sahasına sahiptir.

15 Ağustos 2004 tarihinde 1.Kata 90 metrekarelik alana granitten Sayın Rose Maria ALÂYELİ tarafından Ataturk Koşesi yaptırılmıştır.Koşede Ataturk Resminin Yanı sıra granite işlenmiş İstiklÂl Marşı ve Gencliğe Hitabe de bulunmaktadır. Ağustos 2006 da binanın ic bolumune Mustafa Necib Alayeli ile Rose MARİA Carla Alayelinin anıtları yapılmıştır.

2005-2006 Oğretim yılında Okulumuzda Olcme Değerlendirme Merkezi Kurulmuş olup, buraya her sınıf icin ayrı ayrı dolaplar ve her ders ve sınıf icin ozel raflar yaptırılarak unite sonlarında yaprak testlerin uygulaması ve değerlendirilmesi yapılmaktadır.Ayrıca Olcme ve Değerlendirme programı alınarak oğrencilerin başarı seyirleri takip edilmektedir.

LABARATUVARLAR VE KUTUPHANE

Bilgisayar laboratuvarında Bakanlığımız tarafından gonderilen 20 adet bilgisayarla birlikte Sayın Rose Maria Carla ALAYELİ tarafından 10 adet bilgisayarla toplam 30 bilgisayarımız mevcuttur.Bunların ağ bağlantısı sağlanmıştır. Fizik , Kimya ve Biyoloji laboratuvarları 90 ar metrekare olup , 30 oğrenciye gore cağımızın en son cihazlarına ve teknolojisine sahiptir.2001 YILI maliyetine gore 35 milyar liraya Ankara FETA A.Ş.’ye yaptırılan laboratuvarların finansmanı yine Rose Maria Carla AlÂyeli tarafından karşılanmıştır. Ayrıca kutuphanemiz de Rose Maria Carla AlÂyeli tarafından Gediz Kocadağlar Mobilya’ya dekorasyonu yaptırılmış , modern bir gorunum kazandırılmıştır. Okulun oğretmen ve oğrencilerin başlatmış olduğu kitap bağışı kampanyasıyla kitap ihtiyacı giderilmeye calışılmaktadır.06.10.2006 tarihi itibarıyla 3126 adet kitap bağış ve satın almakla temin edilmiş olup zenginleştirme calışmaları devam etmektedir.

2004 yılından itibaren internet bağlantılarında ADSL sistemi ile iletişim yapılmaktadır.

BİNA VE BAHCE

Bina bodrum, zemin ve 3 kat betonarme olarak inşa edilmiştir.Her katta kız-erkek oğrenci tuvaletleri mevcuttur. Koridorlar ve merdivenler acil durumlarda kullanılabilecek ideal olculere sahiptir. 3 tane tahliye kapısı bulunmaktadır. Binanın bahcesinde 500 metrekarelik alan personel otoparkı olarak yapılmıştır. Girişinde bir bekci kulubesi , icerde bekci evi bulunmaktadır.2001 yılı yazında Bahcedeki toren alanının onune yine Rose Maria Carla AlÂyeli tarafından 4.5 milyar liraya İstanbul Elif Mermer A.Ş. ‘ye Ataturk anıtı ve Ankara Mitaş A.Ş ‘ye 1.2 milyar değerinde 3 adet bayrak direği yaptırılmıştır Bahcenin yeşil alanını acılan artezyen kuyusuyla sulanmaktadır. Ayrıca bahcemizdeki trafo yine 2001 Bakanlığımız tarafından finanse edilmiştir.Bahcenin bakımı Sayın Rose Maria Carla AlÂyeli tarafından desteklenen bahcıvan tarafından yapılmaktadır.Yine okulun gece guvenliği Bayan AlÂyeli tarafından finansmanı sağlanan hizmetli ile sağlanmaktadır.

KANTİN

Okul Kantini Okul Aile Birliği tarafından ihaleyle mustecire verilmiş, kantinin bir koşesine sahne yapılarak okul icinde yapılan etkinlikler (Anma programları,ozel gunler, tiyatro,şiir calışmaları) yapılmaktadır.Ayrıca kantine iki adet bilardo, bir masa tenisi konmuştur.Kantinde satılan urunlerin kalitesi ve satış fiyatları kurulan komisyonca belirlenmektedir.Denetimi de bu komisyonca yapılmaktadır.

YONETİM - KADRO

Gediz Mustafa Necib AlÂyeli Anadolu Lisesi Mudurluğune 13.09.2000 tarihinden itibaren Huseyin ALKAN vekalet etmiş, 13.10.2003 tarihinde okul muduru olarak atanmıştır.Mudur yardımcılığı gorevini İmam Hatip Lisesi Mudur Yardımcısı Zekeriya UYSAL 12 NİSAN 2002 tarihinden itibaren valilik oluruyla yurutmuş, 13 Ekim 2003 tarihinde İmam Hatip Lisesine geri donmuştur. 16 Ocak 2004 tarihinde okulumuz Tarih oğretmeni Hakkı KURNAZ Mudur Yardımcısı olarak atanmıştır.Okulumuz 10 Ekim 2006 tarihi itibarıyla (idarecilerin dışında)26 oğretmen,ayrıca İmam Hatip Lisesinden İsmail KARABOĞA 7saat Coğrafya, GEDİZ Lisesinden Zafer AYTEN 7 saat Coğrafya,Serpil YILMAZ 7 saat Coğrafya dersi okutmaktadırlar.214 erkek, 207 kız toplam 421 oğrenci , 2 memur ve 1 hizmetliyle eğitim ve oğretimini Turk Milli Eğitimi’nin amacları ve Ataturk İlke ve İnkılapları doğrultusunda hizmet vermektedir. Bir Coğrafya ve bir de İngilizce Oğretmen ihtiyacımız vardır. Sayın Rose Maria Carla Alayeli tarafından finansmanı karşılanan bir gece bekcisi, bir bahcıvan ve Okul Aile Birliğince bir hizmetliyle hizmetine devam etmektedir.

ISO9000 ve KALİTE CALIŞMALARI

Okulumuzun fiziksel guzelliğini, ruhsal olarak da guzelleştirmeyle butunleştirme duşuncesinin vermiş olduğu arayışla 2002 yılının Ekim ayından itibaren KALİTE YONETİM SİSTEMİ İSO 9001:2000 calışmaları başlatıldı.Yaklaşık sekiz aylık bir eğitim ve denetim calışması sonunda 14 HAZİRAN 2003 tarihinde TSE İSO 9000 BELGESİ almaya hak kazandık.Vizyonumuz onumuzdeki uc yıl icinde eğitim ve oğretimin her alanında ilk sırada yer almak ve model okul olmaktır.Misyon olarak da Ataturkcu Duşunce Sistemini benimsemiş, ozguven ve sorumluluk sahibi, bilim ve teknoloji eksenli duşunebilen, karakteri gelişmiş, nitelikli insanlar yetiştirmek MİSYONumuz olmuştur.

Mustafa Necib AlÂyeli Anadolu Lisesi bu belgeyi almakla ilcemiz Gediz’de,ilimiz Kutahya’da ilk olurken Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğune bağlı okullar icinde TSE belgesi olan ucuncu okul olmanın da gururunu yaşamaktadır.

2005 -2006yılı Yeni BelgeDenetimi başarıyla sonuclanarak 3 yıl daha belge kullanma hakkını kazanmıştır.

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENCLİK PROGRAMLARI

Okulumuz 2005-2006 oğretim yılı icin Avrupa Birliği Eğitim ve Genclik Programları cercevesinde Slovakya’nın Zilina Şehri Kysucke Nove Mesto Lisesi ile Sokrates Comenus 1 Dil Projesi yapmış, Ulusal Ajanslar tarafından kabul edilmiş ve okulumuz 14 oğrenci 3 oğretmenle Kasım 2005 icinde Slovakya’ya gidilmiş projenin birinci aşaması tamamlanmıştır.Partnerimiz olan okul da Nisan 2006 tarihinde okulumuza gelerek proje tamamlanacaktır.Bu sayede farklı dilde,inancta,yaşayışta farklı coğrafyalarda ve kulturde yaşayan insanların beraber ortak calışmalarla birbirlerini tanımaları sağlanarak ve ulkelerin tanıtımı yapılmış olacaktır. 2006-2007 donemi icin de yeni bir proje yapılarak Ulusal Ajansa gonderilmiştir.Ancak Ortak kabul edilen 6 ulkede bu proje uygulanmasına ragmen “İceriği yetersiz “diye Ulusal Ajans tarafından reddedilmiştir.

2006-2007 oğretim yılında 3 adet proje daha hazırlamıştır. Mart 2007 sonunda Ulusal Ajansa gonderilecektir.

SOSYAL,SPORTİF VE KULTUREL CALIŞMALAR

Okulumuz 2005-2006 oğretim yılında da her turlu etkinliğe katılmakta ve yapmaktadır. Mustafa Necib AlÂyeli Spor Kulubu Derneği kurulmuş, tuzuğu onaylanmıştır.Bu sene Turk Halk Muziği ilce yarışmasında birincilik,Şehide Mektup Yarışmasında ikincilik ve ucunculuk, krosta ilce birinciliği ve il ikinciliği, masa tenisinde kız erkek ilce birinciliği ve il ikinciliği,voleybol kız ilce birinciliği alınmıştır.Halk oyunları calışmaları, Badminton calışmaları devam etmekte olup,Acılan tiyatro yarışmasına katılınarak İlce birincisi, Ataturk’un Doğumunun 125.yılı olması nedeniyle ilce genelinde yapılan bilgi yarışmasında birinci olunmuştur.

2006-2007 oğretim yılında Halk oyunları ekibimiz İl genelinde Geleneksel Dalda 2. Stilize dalda 1. olmuştur.Bolge yarışmalarına katılacaktır.Krosta kızlarda ve erkeklerde ilce ikinciliği, ilde erkekler 3.oldular.Voleybolda kızlarda ilce 2.si. Masa tenisinde erkeklerde ilce ikinciliği, badmintonda ilce birinciliği, onumuzdeki gunlerde il yarışmalarına katılınacaktır.

OLCME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2005-2006 Oğretim Yılında Okul icinde oluşturulan sınav merkezi aktif olarak calışmalarına başlamış, 2006-2007 oğretim yılında da calışmalarına hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kultur yayıncılıkla anlaşma yapılmış, deneme sınavları ve yaprak test uygulamaları devam etmekte olup, yeni bir optik okuyucu ve sınav programı Okul Aile Birliği tarafından alınarak hizmete girmiş, bu sayede yapılan tum derslerin yaprak testleri ve her sınıfın Deneme Sınavları en kısa surede okunup değerlendirilerek analizleri yapılmaktadır. Kendi sınavlarımızla beraber ilce genelinde 9. sınıflarda 4 adat sınav yapılması karalaştırılmıştır. Yabancı Dil Sınıfına hem sozel hem de Yabancı Dil Deneme sınavları yapılmaktadır. Bu calışmayla da diğer okullarımıza ornek olunmuştur.

KULLANILAN PROĞRAMLAR

Bilsanın okul programının yanı sıra, maaş,kutuphane, memur devam- devamsızlık, karnem net, oğrenci devam devamsızlık programları kullanılmakta olup, oğrenci devamsızlıkları ve diğer bilgiler veliye cep mesajı yoluyla iletilmektedir.

OSS BAŞARISI

Bugune kadar mezun olan 634 oğrencimizin 552’i universite programına yerleştirilerek %87 genel bir başarı seviyesi yakalanmıştır. Okulumuzun Eğitim-Oğretim seviyesinin yukselmesinde Mustafa Necib Alayeli Cağdaş Eğitim Derneği ve Okul Aile Birliğimizin katkıları da bir gercektir.

MİSYON

ATATURKCU DUŞUNCE SİSTEMİ BENİMSEMİŞ OZGUVEN ve SORUMLULUK SAHİBİ

BİLİM ve TEKNOLOJİ EKSENLİ DUŞUNEBİLEN KARAKTERİ GELİŞMİŞ

NİTELİKLİ İNSANLAR YETİŞTİRMEKTİR.

VİZYON

2010 YILINA KADAR OGRENCİ SECME SINAVLARINDA EN AZ %90 BASARI YAKALAMAK

ve

EN AZ İKİ ULUSAL PROJE İLE OKULUMUZU TANITMAKTIR.