Adres : Zafer Tepe Mah. Afyon Cevre Yolu Uzeri/ KUTAHYA
Telefon : (0 274) 227 00 38, 227 01 17
Faks : (0 274) 227 09 34
Amacları : Guzel sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim - oğretim gormelerini, Ozel yetenek gerektiren yuksek oğretim programlarına hazırlanmalarını, Yabancı dil oğrenmelerini, Yaratıcı ve uretken kişiler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Seviyesi : Orta Oğretim
Derecesi : Lise
Oğretim şekli : Normal
Muduru : Halil SARI (Kurucu Mudur),
1996-2001 Ahmet OZKAYA,
2001-… Gulten KOVANCI.
Okutulan Yabancı Diller: İngilizce, Almanca
Okulun Tarihcesi : Kutahya Anadolu Guzel Sanatlar Lisesi 1990 – 1991 eğitim-oğretim yılında Kurucu Mudur Halil Sarı’nın gayretleri ile Kılıcarslan Lisesi bunyesinde
yalnız Resim Bolumu olarak eğitim – oğretime başladı. 1991 – 1992 oğretim yılında Endustri Meslek Lisesi’nin kullanmadığı boş bir binaya taşındı. 1992 – 1993 oğretim yılında Dumlupınar Universitesi icin yapılan bir binaya taşındı. Daha sonra bina Dumlupınar İlkoğretim Okuluna tahsis edildi ve 6 yıl boyunca eğitim – oğretim bu ilkoğretim okulu ile binayı paylaşarak devam etti. Ancak ilkoğretim okulunun mevcudu arttıkca bina iki okul icin uygun olmamaya başladı. Bu nedenle 1999 – 2000 Oğretim yılında Fatih Lisesi’ne taşınıldı.
2000 – 2001 eğitim-oğretim yılında okulun Muzik Bolumu acıldı ve bu oğretim yılının ikinci devresinde okul nihayet kendi binasına kavuştu. 2002 – 2003 Oğretim yılında yatılılık faaliyete gecti. Kutahya Anadolu Guzel Sanatlar Lisesi halen kendi binasında eğitim-oğretime devam etmektedir.
Okulun Ozellikleri : Yatılı ve gunduzlu karma okul. Okulun ikinci katında kız ve erkek oğrenciler icin ayrı ayrı duzenlenen iki pansiyon bulunmaktadır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Kutahya Anadolu Guzel Sanatlar Lisesi