1992-1993 yılında Eğitim-Oğretime başlayan okulumuz 03.07.1993 tarihli valilik oluru ile Uzunkopru Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi adını almıştır. Yedi yıl gecici binada (Merkez İlkoğretim Okulu) hizmet veren okulumuz Eylul 1999’da kendi binasına taşınmıştır
Okulumuz, 24 derslik ve kimya laboratuarı, fizik laboratuarı, biyoloji laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, coğrafya sınıfı, multivizyon sınıfı, muzik sınıfı, resim atolyesi, kapalı spor salonu ve idare bolumunden oluşmaktadır. Derslikler oğretmenlere tahsis edilmiş olup oğretmenlerimiz branşlarının ihtiyaclarına gore sınıflarını donatmaktadır.
Okulumuza merkezi sınav sistemiyle oğrenci alınmakta, gunduzlu-karma eğitim-oğretim yapılmakta, hazırlık sınıfında 20 saat İngilizce eğitimi yanında 4 saat Almanca, 2 saat bilgisayar, 2 saat beden eğitimi ve secmeli olarak 2 saat resim veya muzik dersleri verilmektedir.
İlk mezunlarını 1998-99 Eğitim-Oğretim yılında veren okulumuz 2003-04 Oğretim yılında 6. mezunlarını vermiştir. Anadolu Liseleri arasında iyi bir başarı grafiği yakalayan okulumuz, oğrencilerini Turkiye'nin seckin universitelerine gondermeye devam etmektedir.
Universiteye oğrenci yetiştirirken yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamak, sosyal etkinliklerle onların gizli yonlerini ortaya cıkarmak, cağdaş Ataturkcu duşunceye sahip, Milli Eğitim amacları doğrultusunda geleceğe hazırlamak okulumuzun temel amacıdır.
Milli Eğitimin bir parcası olan Uzunkopru M. Atasay Anadolu Lisesi aydınlık geleceği hazırlamanın haklı gururunu yaşamaktadır.
İletişim Bilgileri
Tel&Faks: 0284 5132348 - 5136222
Adres: Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi
..........Copkoy Yolu Uzeri ..... Uzunkopru/EDİRNE
e-mail: [email protected]
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Edirne Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi