Arkadaşlar merhaba,

Xbox Series X cihazını satın aldım bir hafta once.
FIFA icin kol ayarlarını yapmakta ciddi manada zorlandıktan sonra, deneye yanıla sonunda yapılması gerekenleri buldum.
Bircok kullanıcının da bu sorunun yaşadığını gorduğumden paylaşmak istedim.
Sadece FIFA ozelinde duşunmeyin bunu muhakkak ikinci kolu aldığınızda yapmalısınız.

1- Sizin zaten cihazı kullandığınız bir Xbox profiliniz var. Bunun adı Profil 1 olsun.

Xbox ayarlarından, kol ayarlarına geliyorsunuz. Yapılandır seceneğine geldikten sonra, atama sekmesinden, ilk kolunuzu Profil 1'e atıyorsunuz.
Kolun bir tanesi artık Profil 1'e bağlanmış oldu.

2- İkinci kolu kullanmak icin, Xbox hesabım kısmından, yeni bir profil oluşturacaksınız. Bu profilin adı size kalmış. Ben şu an Profil 2 diyorum.

(Once kolu cihaz ile eşleştirdiniz)
Sonrasında;
Xbox ayarlarından, kol ayarlarına geliyorsunuz. Burada karşınıza 2 adet kol geliyor. Birisini uzerinde Profil 1 diye yazılı olacak goreceksiniz. Bununla işiniz olmayacak. Boşta gorunen kol icin, yapılandır seceneğine geldikten sonra, atama sekmesinden, ikinci kolunuzu Profil 2'ye atıyorsunuz.

Bu işlemler ile birlikte; Xbox'da 2 kol birbirinden ayrılmış oluyor.

FIFA, UFC gibi oyunlarda bilirsiniz arkadaşınız ile aranızda yaptığınız macların istatistiklerini tutar. Kim onde vs. takip edersiniz. Bu dediğim adımları yapmazsanız; sorun yaşanıyor.

FIFA ayar kısmında ise yapacağınız bir işlem daha olacak;

Oyunda santra modunda arkadaşınız ile mac yapacaksınız. Taraf sectiğinizde kendinize santra adı belirleyin Player 1 olsun. Santra adını Player 1 yaptıktan sonra; Santrada Player 1 uzerinde dururken "ayarlar" a basacaksınız. Sonra; "santra adını mevcut profile bağla gibi" bir secenek sunacak. Buna bastığınız zaman karşınıza Xbox profil sayfasını acacak. Player 1 icin Xbox'da ki Profil 1'i seciniz.

Aynı şekilde santrada diğer arkadaşınıza da diyelim Player 2 adını verdiniz. Onu da yine ayarlardan mevcut profile bağla dediğinizde, bu sefer 2. kolu tanıtmak icin actığınız Profil 2'yi seciyorsunuz.

Tum bu adımlardan sonra, tuş ayarlarınızı kendinize gore duzenleyebilirsiniz. Artık tuş ayarlarınız bozulmayacak ve santra verileriniz sıfırlanmayacaktır.
Konu ile ilgili en kısa zamanda video ekleyeceğim. Umarım anlatım sade ve faydalı olur. Takıldığınız yer olursa yardımcı olurum, konu altına yazabilirsiniz.

İyi oyunlar, sağlıklı gunler...