Eskişehir’in Tepebaşı ilcesine mesleki ve teknik Anadolu lisesi acıldı. Gıda teknolojisi, sut teknolojisi, yiyecek ve icecek hizmetleri alanlarında eğitim verecek okul, 2019-2020 eğitim oğretim yılında 180 oğrencisiyle eğitime başlayacak. Okulda 16 derslik, beş laboratuvar, bir sut atolyesi, uc branş dersliği ve kutuphane yer alıyor.
Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kultur Vakfı’nın 8’inci okulu, Yaşar Eğitim ve Kultur Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eskişehir Valisi Ozdemir Cakacak ve Yaşar Eğitim ve Kultur Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gercekleştirilen acılış toreniyle Tepebaşı İlcesi’nde acıldı. Acılış torenine, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Eskişehir Vali Yardımcısı ve Tepebaşı Kaymakamı Erdinc Yılmaz, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Atac, Eskişehir Milli Eğitim Muduru Hakan Cırıt, Yaşar Holding Yonetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yonetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding Yonetim Kurulu Uyeleri, Yaşar Topluluğu calışanları, iş ortakları, Yaşar Eğitim ve Kultur Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri, oğretmenleri, oğrencileri ve velileri katıldı.
Bugune kadar milli eğitimin hizmetine sunduğu okullar ve 6 bin 500’e yakın oğrenciye sağladığı karşılıksız burs imkÂnıyla eğitimi destekleyen vakıf, eğitim alanında katkı sağlamaya devam ediyor. 5 milyon 500 bin TL butceyle 9 bin metrekare arazi uzerinde yaklaşık 2 bin metrekare taban alana sahip olan okulda 16 derslik, beş laboratuvar, bir sut atolyesi, uc branş dersliği ve kutuphane yer alıyor. Gıda teknolojisi, sut teknolojisi, yiyecek ve icecek hizmetleri alanlarında eğitim verecek okul, 2019-2020 eğitim oğretim yılında 180 oğrencisiyle eğitime başlayacak.
Kaynak