Puanla değerlendirme
MADDE 44- (1) Sınav, performans calışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan uzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonucları e-Okul sistemine işlenir.
(2) Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir.
Puan Derece
85,00-100 Pekiyi
70,00-84,99 İyi
60,00-69,99 Orta
50,00-59,99 Gecer
0-49,99 Gecmez
Donem puanı
MADDE 51- (1) Bir dersin donem puanı;
a) Sınavlardan alınan puanların,
b) Performans calışması puanının/puanlarının,
c) Varsa proje puanının,
c) Mesleki ve teknik ortaoğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.
d) İşletmelerde beceri eğitiminde donem puanı, işletmedeki eğitim suresince oğretmen, usta oğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi suresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır.
e) Aritmetik ortalama alınırken bolme işlemi virgulden sonra iki basamak yurutulur.
(2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yonetmeliğin 36 ncı maddesine gore ozurleri nedeniyle 60 gunluk devamsızlık kapsamında değerlendirilen oğrencilerin donem puanları zorunlu hÂllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
(3) Oğrenciye her dersten bir donem puanı verilir.
(4)Yabancı dil dersinde oğrencilere dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin kazandırılması esastır. Bilgi ve beceriler, ceşitli olcme araclarından yararlanılarak ozelliğine gore yazılı veya uygulamalı sınavlar, performans calışmaları ve projeyle değerlendirilir. Dersin birden fazla oğretmen tarafından okutulması durumunda verilen puanların ağırlıklı ortalamasına gore yabancı dil dersinin donem puanı belirlenir. Gerektiğinde zumre oğretmenler kurulu kararıyla becerilerin değerlendirilmesi ortak yapılabilir.
(5) Beden eğitimi dersinde sağlık durumları veya engelleri nedeniyle bazı etkinliklere katılamayacak durumda olan oğrenciler resmî ya da ozel sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bir doktordan rapor almak zorundadır. Raporda, oğrencilerin sağlık durumlarının veya engellerinin beden eğitimi etkinliklerinden hangisine gecici ya da surekli olarak engel oluşturduğunun acıklanması gerekir. Rapora gore beden eğitimi dersinin bazı uygulamalı etkinliklerinden muaf tutulanlar, sadece teorik bilgilere ve uygun etkinliklere; butun uygulamalı etkinliklerden muaf tutulanlar ise sadece teorik bilgilere gore değerlendirilir.
Bir dersin yılsonu puanı
MADDE 53- (1) Bir dersin yılsonu puanı;
a) Birinci ve ikinci donem puanlarının aritmetik ortalamasıdır.
b) Bir donem puanının bulunmaması hÂlinde donem puanı ile telafi programı sonunda belirlenen puanın aritmetik ortalaması; iki donem puanının bulunmaması hÂlinde ise telafi programı sonunda belirlenen puandır.
c) İşletmelerde beceri eğitiminde birinci ve ikinci donem puanlarının aritmetik ortalaması ile yılsonu beceri sınavı puanının aritmetik ortalamasıdır.
c) Naklen gelen oğrencilerin, onceki okulunda aldığı derslerle yeni okulundaki dersler ve/veya ders saatleri farklı olduğunda:
1) Bir donem puanı alabilecek kadar sure bulunması durumunda yeni dersten alınan ikinci donem puanıdır.
2) Yeni alınan dersten bir donem puanı alınabilecek kadar sure bulunmaması durumunda eski okulundaki dersin donem puanlarının aritmetik ortalamasıdır.
d) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Sorumluluk sınavına giren oğrencilerin yılsonu puanı, o dersin yılsonu puanı ile sorumluluk sınavından alınan puanın aritmetik ortalamasıdır.
(2) Donem puanlarının aritmetik ortalaması hesaplanırken bolme işlemi virgulden sonra iki basamak yurutulur.
Bir dersin ağırlığı ve ağırlıklı puanı
MADDE 54- (1) Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir.
(2) Bir dersin yılsonu puanıyla o dersin haftalık ders saati sayısının carpımından elde edilen puan, o dersin ağırlıklı puanıdır.
Yılsonu başarı puanı
MADDE 55- (1) Oğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bolumuyle elde edilen puandır. Naklen gelen oğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bolme işlemi, virgulden sonra iki basamak yurutulur.
(2) Yılsonu başarı puanı, mezuniyet puanının hesaplanmasında esas alınır.
Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılma
MADDE 56- (1) Oğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi icin;
a) İki donem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci donem puanı ne olursa olsun ikinci donem puanının en az 70,
b) İşletmelerde beceri eğitimi goren oğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıyla birinci ve ikinci donem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70
olması gerekir.
Doğrudan sınıf gecme
MADDE 57- (1)Ders yılı sonunda her bir dersten iki donem puanı bulunmak kaydıyla;
a) Tum derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
oğrenciler doğrudan sınıf gecer.
(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan oğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu gecer.
Sorumlu olarak sınıf gecme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58- (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki donem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını gecemeyen oğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını gecer. Ancak alt sınıflar da dÂhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve gecişler nedeniyle ortaya cıkan sorumlu dersler bu sayıya dÂhil edilmez.
(2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) a) Sorumluluk sınavları, ders yılı icerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına gore birinci ve ikinci donemin ilk haftası icerisinde iki alan oğretmeni tarafından yapılır.
b) Sınava girecek oğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hÂlinde her sınav salonu icin ayrıca bir gozcu oğretmen daha gorevlendirilir.
c) Farklı sınıflardaki aynı dersin oğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hÂlinde bu oğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir.
c) Sınav tarihleri ve gorevlendirilecek oğretmenler okul mudurluğunce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta icerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar gunlerinde de yapılabilir.
(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan oğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.
(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hÂlinde kalkar.
(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yonetmeliğin 49 uncu madde hukumleri uygulanır.
MEB Sınıf Gecme Yonetmeliği
Sınıf gecme yonetmeliği 2015-2016
Sınıf gecme ve sınav yonetmeliği
Sınıf gecme defteri
Sınıf gecme yonetmeliği 2016
Sınıf gecme notu
Lise sınıf gecme
Sınıf gecme yonetmeliği lise
Sınıf gecme yonetmeliği slayt 2015
Sınıf gecme yonetmeliği slayt 2016
Sınıf gecme yonetmeliği meb
Meb sınıf gecme yonetmeliği lise
Lise nasıl sınıf gecilir ?
Lise not hesaplama
Sınıf gecme hesaplama
Lise sınıf gecme hesaplama
__________________
2019 Sınıf Gecme Yonetmeliği
Liseler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- 2019 Sınıf Gecme Yonetmeliği