Arkadaşlar merhaba. Sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
Xbox Series S mi almalıyım, yoksa Xbox One X mi almalıyım karar veremiyorum. Evimde 3080 Ti ekran kartlı bir adet bilgisayarım var. Bu sebeple oyunları yuksek grafikte oynamak gibi bir derdim olmuyor. Ancak gecen gun Steam hesabımda ki bazı oyunları oynamak icin Controller almaya karar verdim. Araştırırken cok temiz 2. el bir ader Xbox One X'e denk geldim. Controller 1500 TL bandında, 2000 fazla versem hem Xbox sahibi de olmuş olurum diye duşundum. 3 yıllık Game Pass Ultimate hesabımda var.
Araştırırken bir tane de temiz Xbox Series S buldum, 5000 TL bandında. Arada ki 1500 lirayı vermek sıkıntı değil. Evimde de 4K TV'ye sahibim. Soruma gelecek olursak... Xbox One X native olarak 4K verebilirken, Series S bunu veremiyor. Sistem uzerinden de Series'e cozunurluğu 4K yaparsak bunu oyunlarda upscale ediyor diye biliyorum (yanlışsam duzeltin). Upscale ettiği zaman, native goruntu kalitesinde oluyor mu? Olmuyorsa da goruntu rahatsız ediyor mu? 4K cozunurlukte One X'den aldığım goruntu kalitesini Series S'den alabilir miyim?
Sizlerin tavsiyesi hangisini almam yonundedir? (3080 Ti kartlı sisteme sahip olduğumu goz onunde bulundurmanızı rica ederim)