X (Twitter), Ağustos 2022 ’de Turkceye “Cevreler” olarak gecen “Circles” isimli bir ozellik tanıtmıştı. Henuz Elon Musk başa gecmemişken cıkan bu ozellik, kullanıcıların sadece sectikleri kişilere ozel gonderiler paylaşmasına olanak tanıyordu.
Ancak şirketin bugun platformdan yaptığı acıklama, Cevreler ozelliğinin kapatılacağını gosterdi. Şirket, Cevreler hakkındaki yardım sayfasına da bu bilgiyi ekledi.
Cevreler, 31 Ekim ’de kalkıyor
Yapılan acıklamada, “X, 31 Ekim 2023 itibarıyla Cevreler ozelliğini sonlandıracak” ifadeleri kullanıldı ve ekim sonunda artık ozellikten yararlanılamayacağı belirtildi. Platform, bu tarihin ardından kullanıcıların cevrelerinin goreceği gonderiler oluşturamayacağını ve yeni kişiler ekleyemeyeceğini aktardı.
X ’e gore kişiler, takibi bırakarak Cevreler ozelliğinden cıkarılabilecek. Platform, bunu yapmak icin aşağıdaki adımların izlenilmesi gerektiğini soyluyor.
Adım #1: X ’e giriş yapın. Adım #2: Cevrelerinizde hesaba gidin ve takibi bırakın. Bunları yaptıktan sonra istediğiniz hesabı Cevrenizden cıkarmış olacaksınız. Cıkarılan hesaplar, Cevreler ozelliğine dahil gonderilerinizi goremeyecek. Bu hesapları tekrar takip ettiğinizde Cevrenize eklenmeyeceğini de belirtelim.
Cevreler ozelliğini kullananlar, bazı istenmeyen problemlerle karşılaşmıştı
Cevreler ozelliği her ne kadar kullanışlı gorunse de gecmişte problemler yaşamıştı. Bazı kullanıcılar, bu ozellik kapsamında atılan gonderilerin secili kişiler dışında başkaları tarafından goruntulendiğini belirtmişti. Hatta hic takipleşmedikleri insanların bu ozel gonderileri gorduğunu soyleyenler bile vardı.
X, neden boyle bir karar aldığı konusunda bir acıklama yapmadı. Ancak son zamanlarda Cevrelere benzer bir işlevi de olan “Topluluklar” ozelliğine daha cok yoğunlaşmaya başlamıştı. Bu nedenle boyle bir karar alınmış olabilir.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma