Merhaba, Dark Souls: Remastered satın aldım. Daha oncesinde oynadığım souls oyunları.
Bloodborne, bitirdim. Cileli bir macera sonunda oyunun sistemini tamamen kafamda oturtup sonlara doğru tum bossları tekte gece gece bitirmiştim. Bildiğim ve anladığım kadarıyla Bloodborne'da Dark Souls'ların aksine farklı sınıf secme olayı falan yok pek. Tek tip sayılır. Ve oyunda kalkan olmayıp hızlı karakterlerle dodge'layarak duşmanları alt ettiğimizden ben de buna alışkınım.
Ama Dark Souls'u actım ve Knight sınıfıyla başladım. İlk bossa bir geldim ki karakter o kadar ki ağır ki ne doğru duzgun koşabiliyor, ne de ileri sıcrayabiliyor. Kalkanı sağlam ama hem boyle oynamak hoşuma gitmedi, hem de alışık değilim.
Sarmadı, baktım diğer sınıflara. Aradığım sınıf sanki thief gibiydi. Başladım, her şey guzeldi. Hatta hala guzel, tam aradığım karakter tipi gibi. Elinde bir kalkan var ama cok da bir işe yaramıyor. Tazı gibi koşuyor ve ileride gayet iyi zıplıyor.
Ama sonra internetten bakayım bir de dedim ve thief sınıfındaki statların dengesiz olduğunu ve ustalaşması zor olduğundan yeni başlayanlar icin uygun olmadığını oğrendim.
Oyunda zırhlarda, silahlarda vs. ağırlık yazıyor. Tam bilmemekle beraber acaba hangi sınıfı secersek secelim kullandığımız ekipmanlarla hızlı bir karakter yapabilir miyiz diye de bir duşundum.
Bana uygun sınıfı Dark Souls'u hatim etmiş birileri soyleyebilir mi acaba?
Bu arada Sekiro da bayağı oynamdım ama Souls'lardan cok ayrı olduğundan ve aradığım karakter tipi ondaki gibi olmadığından bahsetmedim. Umarım yardımcı olacak birileri vardır.