Oncelikle herkese merhaba. Uzun sure sonra dizustu bilgisayarımda oyun oynamak istedim ve Steam'den Dark Souls III indirdim. Bilgisayarımın MSI GL63-8RD ve ozellikleri 4 GB 1050 Ti ekran kartı, i5-8300h işlemci, 8 GB 2667MHz RAM, 128 SSD (orijinal Windows 11 buraya kurulu, onun dışında tum uygulama ve oyunlar D ve E'de kurulu) ve 1TB hard disk. Daha onceden cok uzun sureler bu bilgisayarımda oyun oynamıştım fakat yaklaşık 6-8 aydır yuksek performanslı hicbir oyun oynamadım. En başta da soylediğim gibi Dark Souls III indirdim ve normalde 60 FPS rahatlıkla alıyordum. Hala daha 60 FPS alıyorum fakat oyuna girdikten kısa sure sonra fanlar normal şekilde donerken, birden FPS 60'tan 20-30 arasına duşuyor. Herhangi bir anda ve surekli olarak duzenli aralıklarla FPS 20-30 arasına duşuyor ve yaklaşık 20-25 saniye bu duşuk FPS devam ediyor ardından tekrar 60 FPS oluyor ve bu sefer yine her şey normalken 20 saniye 60 FPS'ten sonra tekrar 20 FPS'lere duşuyor. Surekli olarak duşuyor ve cıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki, butun driverlar ve NVIDIA ayarlarını, işlemci ayarlını kontrol ettim ve guncelledim, hicbir sorun olmadığını duşunuyorum bunun sebebi nedir? Termal macun veya temizlik zamanı mı gelmiştir? Ben daha once bilgisayarımın icini hic acmadım ve 2.5 senedir sadece dışardaki tozlarını temizledim. Ayrıca oyundayken CPU ve GPU kullanımı ekteki resimdeki gibi ve bana hic normalde gelmedi, GPU sıcaklığı 68 ile 75 derece arası değişmekte fakat % kullanımı cok cok az geldi ayrıca o da ara ara değişiyor(%25 ile %100 arasında), bunu nasıl duzeltebilirim? Yardımcı olursanız cok mutlu olurum, teşekkur ederim. Ek olarak oyunda normal bir şekilde kıpırdamadan yani sadece aynı yerde ve aynı acıyla durmama rağmen bu şekilde.

Dosya Ekleri XTP-1.png 1,2 MB · Goruntuleme: 14

XTP-2.png 2,5 MB · Goruntuleme: 9

XTP-3.png 2,4 MB · Goruntuleme: 10