Daha bir hafta once bitirip yetmeyince 2. defa başladığım bu sefer de yarısına geldiğim bir oyun. Yani bu bilgilendirmeyi yapıyorum ki oynamamış diye beni yargılamayın. Hadi başlayalım.

Nostalji hissiyatı:

Bence bu kısım gercekten cok zorlama bir kısım. Sırf Dark Souls 1 seven oyuncuları cekeceğiz diye anor londo bolgesini eklemişler. Fakat sadece bolgenin adı anor londo. Anor londo bolgesine ulaştığınızda yapmanız gereken şey Silver Knight'ları atlatıp merdivenden cıkmak ve bossu kesmek. Benim bildiğim anor londo komplike ve tek merdivenden oluşmayan 3 bonfire barındıran bir bolgeydi. Bu bolgenin anor londo ile tek alakası demirci. Tasarım olarak bolgeyi almışlar ama cok kısa bir hale getirmişler. Onun dışında oyunda gene havel seti gibi eskiden kalma eşyalar var. Fanları cekeceğiz diye nostaljiyi olsun diye eklemeleri hoş olmamış. Bari uzerinde durulsaydı.

Bosslar:

İşte şimdi geldik oyunun en iyi olduğu noktaya. Ben DLC bosslarını oynamadım ama coğunu biliyorum. Ozellikle DLC bossları olmak uzere bosslar cok iyiler. 1.oyunun ve bazı bosslarda 2.oyunu gecmiş bir oyun. Ornek olarak ana oyundan pontiff sulyvahn, yhorm the giant, abyss watchers, soul of cinder gibi bosslar ornek verilebilir. Bu bosslar gercekten oyun tarihinin en iyi boss savaşlarından biri olarak bile adlandırılabilir.

Grafikler:

Dostlar grafikler ucleme arasındaki en iyi grafikler. Gercekten aşırı guzel duruyorlar. Ozellikle Ponttif'in bulunduğu valley bolgesindeki manzaraya hayran kaldım.
Bolum dizaynı:

İlk oyuna gore bence bu konuda cok geride kaldı bu oyun. 2.oyun da oyle. Bolum dizaynı konusunda ilk oyun gercekten cok iyiydi. Her yere bağlantılı bolumler iceriyordu. Bu oyunda maalesef oyle bir şey yok.

Senaryo?

Bilmiyorum. Hakikaten bilmiyorum. Tek bildiğim 5 sinder lordu var aleve feda edilmek istemiyorlar biz de onları tahtlarına geri dondureceğiz.

Oyun zor mu?

Evet zor. Ucleme arasında en zor oyun bu oyun. Ama kime gore zor? Oyunda her şeyi analiz edip her itemi her şeyi bilirseniz oyun aşırı basit bir hale burunecektir. İlk ve 2.oyunda da bulunan bir şey bu. Oyundaki en guclu ve duşmanlara en efektif vuran silahınız bilgi.

Sanat tasarımı:

Sanat tasarımı konusunda FromSoftware firmasının ne kadar iyi bir firma olduğuna şuphe yok. Sanat tasarımı konusunda oncu bir firma zaten. İlk oyundan beri boyleydi ve bu değişmedi. İlk oyunda firelink Shrine'dan Blighttown'a inen asansordeki detaylar cok iyiydi. FromSoftware gercekten bu işe ozenen nadir firmalardan.

Muzikler:

Acık olacağım ucleme arasındaki en iyi muzikler bu oyunda. Hala ara sıra yhorm the giant ve abyss Watchers'ın muziklerini dinlerim. Ruhuma iyi gelir ve size de tavsiye ederim. İyi geliyorlar insana. Muzikler gercekten cok iyi be. Ozel sanatcılarla yapılmış gibiler.

Oyundan kaldırılan şeyler:

1- bonfire ascetic.
2.oyunda kullandığınız bolgenin Ng'deyken bile ng+'a gecirten bir eşyaydı. Benim mesela Soul'a ihtiyacım var bir bolgenin bossu bana aşırı kolay geldi. Basıyorum bonfire ascetic eşyasını tekrar olduruyorum aynı bossu daha fazla soul alıyorum tabii boss daha guclu oluyor.

2- lordvessel.
2.oyunda kaldırılan bu eşya Dark Souls 3'te de kendine yer bulmuyor. Artık Fast travel icin bu eşyaya gerek kalmadı.
3- smooth and silky stone.
Bu eşya yerine artık kuşla bombları takas edebiliyoruz.

En iyi souls oyunu mu?
Bana gore hayır.