Dikkat: Bu inceleme kendi fikirlerimden oluşmaktadır.
Dikkat 2: Bu inceleme DLC iceriklerini değil sadece ana oyunu kapsamaktadır.
PC kontrolleri:
Prepare to die Edition surumunun kontrollerine kıyasla Remastered surumu oldukca yol kat etmiş. Dsfix ve ceşitli modlar yuklenmeden ulaşılamayan mouse kontrolu artık kullanılabilir! Gerci bunun icin aradan 7 yıl mı gecmesi gerekiyordu ondan pek emin değilim.
Grafikler:
Kimse kusura bakmasın fakat oyunun grafikleri Dark Souls: Prepare to die Edition'un modlu halinden kotu. Dsfix geliştiricileri o kadar yol kat etmişti ki grafikler hakikaten Remastered ile yarışıyordu. Fakat orijinal modsuz oyun ile kıyasladığımızda grafikler evrim gecirmiş gibi duruyor.
Boss kalitesi:
Bana gore oyunun en zayıf olduğu kısımlardan bir tanesi. Sırf zor olmak icin zor olmaya calışan bosslar [Bed of Chaos, Nito fakat beceremiyor, Quellag gene beceremiyor., Smough ve Old Dragonslayer bence zor bosslar değil fakat zor olmaya calışıyor.], aynı bossun 3 kere kullanılması [Aslyum Demon, Stray Demon, Demon Firesage] gibi şeyler bu yonunu zayıf kılıyor.
Hantallık:
Bloodborne, Dark Souls 3 veya Elden Ring hatta Sekiro oyunundan gelen bir oyuncuysanız gelmeyin. Oyun aşırı hantal cunku. Hatta bu hantallık bir mekanik cunku kontroller oyunda bilerek 2-3 saniye gec gonderiliyor. Siz vur tuşuna bastığınız anda karakter vurmuyor. 2-3 saniye sonra animasyon giriyor ve vuruyor.
Bolgeler:
Bolgeler gercekten cok iyi dizayn edilmişler. Tum bolgelerin birbirine bağlanması gibi şeyler oyunun bu yonunu harika kılmış.
Fast travel ve sacmalık:
Bu ozelliği oyunun sonlarına doğru elde etmeniz bir yana sadece belirli bolgelerde kullanabiliyorsunuz. Bu sizin icin pek bir anlam ifade etmeyebilir fakat Dark Souls ilk oynayan birine gore 30 saatte dahi bitebilecek bir oyun. Sonuc olarak ben 6 kere bitirdim ilk oyunu bu sebeple zaten 3-4 saatte bitiriyorum artık oyunu benim kafam rahat. Benim derdim ilk oynayan oyuncularla. İkinci veya ucuncu oyun gibi ornek olarak aa şu eşyayı unutmuşum gidip alayım diyemezsiniz. Bulunduğunuz bolge Fast travel lokasyonlarında bulunmuyorsa paşalar gibi o eşyayı alıp tekrar o binlerce kilometreyi geri yuruyeceksiniz.
Sonuc ve fiyat problemi:
Bende Elden Ring bulunduğu icin ben paşalar gibi tam fiyat odesem de ki zorunda değildim daha once ortak hesapla oynadım. 600TL bu oyuna verilebilecek bir ucret değil. Bir kere bitirdikten sonra oyunu zaten cok kısa surelerde bitirmeye başlıyorsunuz. Ben ilk oynayışımda 15 saatte ikincide 7 saatte 3uncude 6 saatte 4uncude 5 saatte falan bitirdim. Yani bu oyunlar hem fiyatını hak etmiyorlar şu para icin hem de Elden Ring gibi bir başyapıt bulunurken bunu almak zaten sacma. Onu bir kenara bırakırsak bile saydığım onca şeye rağmen 600TL fiyatını hak ediyor diyen varsa ayakta alkışlayacağım.