Lise Nedir ?
Hakkaten Lise nedir bunca kişinin gidip geldiği bir ev gibi bir şey aslında ev sayılır gunumuzun 9 saatini orada geciyoruz.Nakil soruları sorduğu,karnem nasıl soruları,sınıfı gectim mi acaba vb. soruları alıyoruz.Ama bu soruların koku olan Lise nedir ? sorusunu atlamışız.Bu konumda Lise nedir ? sorusunun cevabını vereceğim

Kaynak:En guvenli olarak Vikipedi'dir.
Lise:
Lise, Turk eğitim sistemine gore, sekiz yıllık (mecburi) ilkoğretimini (eski sistemdeki uc yıllık ortaokulu) bitirmiş olan 14-18 yaşlarındaki oğrencileri, en az dort yıllık bir eğitimle yuksekoğretime hazırlayan ortaoğretim kurumudur. Lise, ilkoğretimin ardından Turk eğitim sistemine gore zorunlu okullar sınıfında alınmıştır.
Lise turleri:
Genel Lise Teknik Lise Endustri Meslek Lisesi Anadolu Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Polis Koleji Askeri Lise Sosyal Bilimler Lisesi Meslek Lisesi Oğretmen Lisesi Guzel Sanatlar Lisesi İmam Hatip Lisesi Fen Lisesi Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Peki Lisem bitti şimdi ne yapacağım ?.
Universite
ForumTR Universite Bolumu.
Universite ya da diğer adıyla yuksekoğretim, universitelerde ve meslek yuksekokullarda 2 yıllık yapılan oğretimdir. Universite mesleki eğitim zorluğuna gore genel olarak ikiye ayrılır:
1- Fakulte (Lisans): En az 3 ya da 4 yıllık devamlı eğitimdir, bolumune ve ulkeye gore gore 5-6 yıllık olanları da vardır.
2- Meslek Yuksekokulu (Onlisans, meslek yuksekokulu): 2 yıllık on lisans eğitimidir.
3- Uygulamalı Bilimler Yuksekokulu (Lisans, yuksekokul): 4 yıllık lisans eğitimidir.
Bunların yanı sıra oğrencilerin derslere fiziki olarak katılma zorunluluğu olmayan bir oğretim şekli olan acıkoğretim universitesi' de ayrı bir ceşit olarak sayılabilir: Uzaktan eğitim prensibine dayalı son zamanlarda bilgisayar ve internet erişiminin artmasıyla daha da yaygınlaşan oğretim bicimidir. Ulkemizde 2 ve 4 yıllık lisans ve yuksek lisans oğretimleri yapılmaktadır.
Turkiye'deki universiteler listesi.
İyi gunler .
lise,lise sınıfta kalma, lise sınıf gecme, lise nedir, lise okumak, lise yonetmeliği,2017,2016,2015