Selam hocam, şoyle bir konu acalım dedim ve bunun ustune konuşmak istiyordum bu guncelleme cıktığından beridir cunku ilerleyen donemlerde Half-Life 3 icin acayip şeyler bekliyor olabilir. Ya da hala bir HL3 hayalinde uyuyorumdur bilmiyorum ama fikrinizi almak istedim.

Biliyorsunuz ki yeni guncelleme ile beraber CS2'ye yeniden yapılmış olan overpass haritası geldi. Bununla birlikte Source 2'nin ne kadar gelişmiş bir su fiziğinin olduğunu gorduk ki ben bu zamana kadar bu kadar detaylı bir su fiziği gormedim. En son gorduğum yine Source 2'nin eski bir versiyonuydu. S&box diye bir oyun yapılıyordu zaten diğer adı Garry's Mod 2 olarak geciyor. Ama Valve'nin kendi calışanlarından bu kadar detaylı bir kodlama beklemiyordum.

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Bu kadar iyi gorunmesi ve bu kadar iyi olmasının bedeli ise FPS, elbette ki FPS daha duşuk olacak ona bir şuphe yok fakat zaten beklediğim ve olması gereken bir şeydi. Modern FPS oyunlarının neredeyse tamamı grafik kartı'nı on planda tutuyor. Call of Duty MW2 ve Battlefield 2042'den ornek olarak gideceğim ki zaten kendilerini en modern FPS oyunları olarak goruyorum. Fazla problem olacak mıdır? Sanmam. Bunu da dememin asıl sebebi ise duşuk ayarlarda hala 400FPS almanız.

Peki ileride bizi neler bekliyor?

L4D3, portal 3, Half-Life 3 veya başka orijinal bir yapım olabilir Valve'den gelecek oyunlarda az cok fizik ve gorsellik olarak neler bekleyeceğimizi bu oyunlar sayesinde goreceğiz, zaten camurun suya karışıp kenarda geri camur olması gibi veya ezilen camurun su ustunde bulanık neredeyse yağ tabakası gibi dolaşması ve bunların ayrı olması gibi cok karışık ve detaylı gorsel şolenin yapılması beni şok etti. Ama tabii ki bitmiş değil, silahı suya attığınızda bir şey olmuyor. Su sıcramıyor sadece durgun bir şekilde duruyor. Ki bunlara da duzeltmeler gelecektir.

Asıl konuşmak istediğim konu; CS2 yeni bir oyun mu?

Cevap: Evet. CS2 basit bir guncelleme değil, aksine Source 2'de geliştirilen yeniden yapım. Yeni ozellikler, motor ve Map'lerin yeni yapımları zaten bunları kanıtlar vaziyette. Yeni smoke direk Oyun'un nasıl oynanacağını bile değiştiren nadir mekaniklerden. Recoil Pattern'leri bile elden gecirilmiş, silahların sesleri ve modellerinden tut default modeller bile yeniden elden gecirilmiş vaziyette. Yeni gercek zamanlı anti-hile yazılımı ve diğer teknik ozellikleri olsun, ve hatta bu oyun bedava cıkması ve CS:GO'nun yerini alması onu CS:GO guncellemesi yapmaz. Nasıl Overwatch 1'i oynayamıyorsanız şu an onun gibi olacak. CS2 oyunundan devam edilecek.