Efenim merhaba limited-test in genişlemesiyle CS2 bana da cıktı ve sizinle deneyimimi paylaşmak istedim. Oncesinde bir sistemimi belirteyim;
RAM: 8 (yakında 20'e yuksellecek o zaman da guncellerim konuyu)
Ekran kartı: 2 GB NVIDIA MX 350 75W.
CPU: Intel i5 11.nesil 2.4hrz, 4.2hrz Boost.
Anakart: Intel grapich family.
İşletim sistemi: Windows 11.
1.FPS: Oncelikle bir FPS ele alalım ortalama bir sistemim olduğu icin FPS de aşırı bir dalgalanma vardı bir 150 yukseliyordu bir 60'a duşuyordu sonra 30'a sabitlenip yeniden yukselip alcalıyordu, ayarları ise başta 1600:900 orta grafiklerde oynadım ve gercekten işkence gibiydi sonrasında CS:GO'da kullandığım ayarları kullandım (4:3, 1024:768, duşuk ve orta grafiklerde oynadım dediğim gibi FPS bir yukseliyor bir alcalıyordu arada cok fark yoktu zaten optimizasyon namına cok bir şey yok şu anlık ama duzelir zamanla, kısaca orta sistemleri zorluyor duşuk sistemlerde hic acılmaz gibi geliyor.
2. Grafikler: Yani genel olarak guzelleşmiş sadece demek istediğim duşuk grafiklerde oyunun ne kadar rezil gozuktuğu bu kadar.
3. Genel oynanış: Oynanış olarak gercekten CS:GO'dan epeyli farklı ve eğlenceli ilk olarak hitbox u ele almak istiyorum, oyunun yeni hitbox u gercekten guzel olmuş duşmana giden her bir kurşunun gercekten duşmana carptığını ve canının azaldığını hisedebiliyorsunuz bununda silahtan cıkan kurşun dumanı iyi şekilde destekliyor. Ayrıca canınız aynı CS s da olduğu gibi eriyor bir bakmışsınız canınız 1 ama zırhınız hasar dahi yememiş, ve ayrıyeten oynanış 1 tık daha hızlı gibi. Tickrate muhabbeti ise oyle gozle gorulur o kadar da bir fark yaratmadı benim icin.
4. Silahlar: Hem ses hem goruntu olarak değişen silahlar daha bir keyifli deneyim sunuyor silah atışları CS:GO'ya gore daha da toklaşmış ayrıca silah sesleri CS:GO'dan daha bir iyi olmuş, kurşun dumanıda verdiği keyfi desteklemiş.
5. Ne zaman cıkar? Bence CS2 bu yaz cıkmayabilir cunku oyunda şu an sadece overpass ve vertigo haritası mevcut ayrıca CS:GO'dan bir 5-6 harita fazla getirecekler sanırım ayrıca daha optemizayson gibi problemlerde var ayrıca CS:GO ve Valve'ın en buyuk karı skinlerde var.
6. Sonuc: CS2'yi şu anlık 2 gun deneyimleme şansım oldu ayrıca şu anlık PC temizliğini de yapmadım ve Windows 11 daha yeni kurulu belki bu 2 faktor de etkili olabilir. Gayet guzel keyifli bir deneyim di belki de yanılıyorum bir bakmışız CS2 cıkmış.