2019-2020 Eğitim-Oğretim yılı I. donem yeni kayıt işlemleri 21/08/2019 - 27/09/2019

2019-2020 Eğitim-Oğretim yılı I. donem kayıt yenileme işlemleri 21/08/2019 - 27/09/2019

I. donem ders secme ve sınav merkezi guncellemesinin acılması 21 Ağustos 2019

I. donem ders secme ve sınav merkezi guncellemesinin kapatılması 18 Ekim 2019

I. donem sınava giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması 04 Aralık 2019

KAYIT YENİLEME DONEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR

1- Ders secimi yapmayan oğrencilerin dersleri, sistem tarafından otomatik olarak secilmektedir. Ancak bir ders ya da eksik ders secimi yapılmış ise sistem ders ataması yapmamaktadır. Mağduriyet yaşamamak icin, oğrenci ve HEM lerin ders secimini yaparken dikkat etmeleri gerekmektedir.

2-Sınav bolgesi değişikliğinin(Adres bilgisi değişikliği sınav bolgesi değişikliği anlamına gelmemektedir ) ve yabancı dil değişikliğinin zamanında ve hatasız yapılması gerekmektedir. Bu değişlikleri HEM ler Bilgi Duzenleme menusu altında yer alan Sınav Bolgesi İrtibat Merkezi butonu kapanana kadar yapabilmektedirler.

3-Ozel durumu olmayan oğrencilerin aşağıdaki sınav merkezlerini şecmemeleri gerekmektedir. Sectikleri takdirde bu merkezlerde sınava alınmayacaklardır. Ankara Ataturk Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Ankara Ayaş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ankara Pursaklar Saray Cocuk Evleri Sitesi Mudurluğu Sağlık Bakanlığı Universitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Askeri Ust Bolgeleri

4-Cezaevinden cıkan oğrencinin sistemdeki durumu ; "Ozel Durum Yok" olarak değiştirilmelidir. Aksi takdirde sınav yeri cezaevi olarak kalacaktır.

5-Engelli oğrencilerin, raporlarına gore engel durumlarının, sisteme hatasız işlenmesi gerekmektedir. Engelli olmayıp engelli olarak sisteme işlenen oğrencilerin durumlarının da ivedilikle duzeltilmesi gerekmektedir.

6- Oğrencilere ulaşabilmek icin iletişim bilgilerinin guncellenmesi gerekmektedir. İletişim bilgilerinde değişiklik olduğu takdirde guncelleme yapılması gerektiği oğrenciye hatırlatılmalıdır. Mumkunse ikinci bir telefon numarası da sisteme girilmelidir.

7-Oğrenciler, şifrelerini başkaları ile paylaşmamalıdırlar. Kayıt yenileme suresi boyunca bu işlemlerin ozenle yapılması gerekmektedir. Olcme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu ne sınav kutukleri gonderildikten sonra hicbir duzeltme yapılamamaktadır.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ KİMLER YAPTIRACAK?

Oğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan oğrencilerimizden 5 Temmuz 2002 ve daha onceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İCİN TAKİP EDİLECEK ADIMLAR

1. Adım: Bankaya Kayıt Yenileme Ucretini Odeyiniz

Acık Oğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan oğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini odemek zorundadırlar. 2016 yılında, bir donem icin Kayıt Yenileme ucreti, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Oğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Mudurluğu, MEB Doner Sermaye İşletmesi Mudurluğu hesabına, 30 TL odeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ucreti talep etmektedir.)

Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Mudurluğu Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya soz konusu okullardaki ilgili gorevliye makbuz karşılığında odenecektir.

Kayıt Yenileme icin Katılım Bedelinin odendiği, sistem uzerinden gorunmektedir. Sistemde gorunmeyen odemeler, kayıt yenileme işlememizin gercekleşmesini engeller. Bunun icin Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Oğrencilik durumu sistem uzerinde aktif ve donuk olanların kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 Eğitim Oğretim yılı II. Doneminden itibaren Acık Oğretim Lisesi Bilgi Yonetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılmaya başlanmıştır. Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılan oğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Mudurluğune kitap, diploma veya resmi yazı vb. almak icin muracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL Kayıt Yenileme katılım bedeli alınacaktır. Oğrencilerimizin ikinci bir defa katılım bedeli odememesi icin bulunulan donem adına odenmiş olan 5TL katılım bedeli makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

2. Adım: Kayıt Yenileme İşlemi

Oğrencilik durumu sistem uzerinde aktif veya donuk olan oğrenciler, katılım ucretini anlaşmalı bankalara yatırdığı gunun mesai saatinin bitmesini bekleyecekler. Oğrencilik durumu sistem uzerinde silik olan oğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Mudurluklerine muracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklardır. ?Kayıt yaptırabileceğiniz İrtibat Burolarını gormek icin tıklayınız.

3. Adım: Derslerinizi Seciniz

Oğrencilik durumu Aktif hÂle gelen oğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri secerler. Ders secimindeki tum sorumluluk oğrenciye aittir.

NOT: 6 -7 TEMMUZ 2019 tarihlerinde yapılacak olan III. Donem sınavlarına Acık Oğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gun itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekiz yaşından gun almış oğrencilerimizden (5 Temmuz 2002 ve daha once doğumlu) oğrencilik durumu "silik", "donuk" veya "aktif" olanlar III. Donem kayıt yenileme işlemini yaptırmaları halinde katılacaktır. Acık Oğretim Daire Başkanlığı yukarıda sıralanan iş ve işlemlerin tarihini değiştirme hakkına sahiptir.