1,5 aydır cok soru geldi bu konuda. Bende sormuştum. Ama butun konuları okuduğum icin butun bilgileri bir araya topladım. (Burada yazanların coğu ForumTR uyelerinin bulunduğu tavsiyelerdir.)
1- Sınıfa girdiğinizde orta sıralara oturun. Sırada oturan başka birisi var ise izin isteyin.
2- Lise 2-3 lerle takılmayın. Lise 4 tekiler lisenin en olgun oğrencileri olduğu icin size dost muamelesi yapacaktır.
3- Kızlarla iyi gecinin.
4- El şakaları yapanlara tepkini koyun. [devamı gelir. (Herkes bu konuda uyarıyor.)]
5- Kimseyle gereksiz yere kavga etmeyin cıkışta toplanır gelirler. (ozellikle de 2-3'ler.)
6- Kendi yaşıtlarınızla takılın.
7- İlk gun teneffuse cıkmayın. Sizinle tanışmak isteyenler olacaktır.
8- Kimseye dik dik bakmayın.
9- Yapılan esprilere kahkaha atmayın. (Gulumseyin sadece.)
10- Fazla paranızın olduğunu belli etmeyin (ozellikle de yatılı lisede.)
11- Oğretmenler sizle tanışmak icin ayağa kaldırabilir. Takılmadan daha once ne konuşacağınızı tasarlayarak konuşun. Fazla ozele girmeyin)
12- Oğretmen sizden birşey istediği zaman yapmam ya da kaş goz işareti yapmayın.
13- Kendinizi kucuk duşurecek hareketlerden kacının.
14- Utangac olmayın.
15- ''Sıra arkadaşlarınız ileride sizin en iyi dostlarınız olacaktır.''
16- Gozlem yapın. Cıvık davranmayın.
17- Oturduğunuz sıranın yakınlarında başkaları var ise 'merhaba' diyin. Yabani olmayın.
18- Kimseye el kol şakası yapmayın. En onemlisi bu be.
19- Kızlara ayrı erkeklere ayrı muamele yapmayın. Adınız cıkabilir.
20- Her tuzum var diyene koşmayın. Siz hıyar değilsiniz. Gelen aşk tekliflerini red etmesini bilin. oturun dersinize calışın.
21- Sosyal aktivatelere katılın. Projelere katılın.
22- Okuyacağınız lisenin Facebook Twitter gibi oğrenci sayfalarına girin. Ve sizin gibi 9. sınıf okuyacaklarla tanışın.
23- Bir duşuncede tavrınızı koyun.
24- Ozenti olmayın.
25- Dedikodu yapmayın.
26- Herkesle iyi olun ama herkesle dost olmayın.
27- Muhattap olunacak arkadaşları bilin.
28- Gunde 1 saat tekrar yapın.
29- Kimsenin kalbini incitmeyin. Sonucta 4 yıl aynı sınıfta okuyacaksınız.
30- Eve mumkunse ilk gun 2-3 arkadaş beraber gidin.
31- Kendiniz olun.
32-Ne ezin, ne de ezilin.
33-Kavgacı falan olmayın ama bazı sut gibi cocuklar var ne dersen yaparlar amele gibi sesleri cıkmaz oyle olmayın. İlk yapılan şeyde tepki gosterirseniz bi daha yapmazlar. Kavgaya kesinlikle karşıyım ama kendinizi koruyun.
34-EML'ye gidecekler varsa yukarıdaki tavsiyeler onlara gore değil. Ortamını bilmiyorum oranın. Bayağı hormonları yuksek oluyor onlar

Okula defileye gider gibi gitmeyin ilk gunden. Sade giyinin temiz giyinin yeterli. Ozellikle kızlar komik olursunuz sonra Ozellikle bayan hocaların gozune batarsanız sizi alay konusu yapabilir.

Butun bilgileri yazdım başka konu acmayın. Aynı cevapları alacaksınız. Unuttuğum bilgi var ise yorumda belirtin ekleyeyim.
++