Uzun yıllar CS 1.6, 1 aydır CS:GO deneyimim ile bu karşılaştırmaları yapacağım. Sadece 1 aydır CS:GO oynadığıma bakmayın, oyunda bayağı fazla iyi oynuyorum ve cok iyi ses kasıyorum. Hatta bu ses kasma işi CS:GO'da daha fena, karşı adamın şarjor değiştirme sesini bırak, adamın durbunu acma kapama sesi bile duyuluyor sanırım. Butun silahlar değil de sadece belli başlı silahlar icin yorum yapacağım.
1 - AWP: CS 1.6'da en usta olduğum bu silahta CS:GO'da zorlanıyorum. Durbunun yururken saydamlaşması hareketlerimi kısıtlıyor. Yururken zaten isabetli vuruş yapılmaz bahsettiğim bu değil ama yururken durbun acık yurumek konum almak icin cok avantajlıydı CS 1.6'da. Ama buna rağmen 1 aydır CS:GO'da en fazla AWP ile adam vurdum. AWP ile tek başıma karşı takıma hucum ederken, şimdilik rekorum 10 kişiden 6'sını almak oldu 5-6 kere. 7.'yi hic alamadım bu AWP ile hucumumda.
2 - SG 553 ve AUG silahları: Bu silahları CS 1.6'da alış rakamlarını unuttum, CS 1.5'te 4-2 ve 4-4'du sanırım. CS 1.6'da bu silahları hic sevmezdim ve Colt, Keleş, Galil varken tercih etmezdim. Ama ilginc bicimde bu silahlar CS:GO'da cok daha kullanışlı ve az sekiyor. Bu silahlarla catır catır adam aldığım icin sıklıkla tercih ediyorum. Ama CS 1.6'da dediğim gibi neredeyse hic almazdım
3 - Galil: CS 1.6'da Galil silahında efsaneydim. Keleşten bile daha iyi kullanırdım. CS:GO'da maalesef CS 1.6'daki gibi kullanamıyorum. En azından şimdilik durum boyle, daha oynadıkca alışırım umarım. Daha 1 ay oldu yani.
Famas: CS 1.6 ile neredeyse aynı, ara sıra tercih ederim.
4 - M4A1-S: Bu silahı susturucusuz tercih etmiyorum. Ama susturuculu bir efsane, CS 1.6 gibi oynamaya devam bununla.
AK-47: Maalesef bunda da aynı Galil silahı gibi CS 1.6'daki performansımı veremedim şimdiye kadar.
5 - SSG 08: Bu silah CS 1.6'daki Scout silahı galiba, bazıları ordek silahı diyordu galiba. CS 1.6'da da sevmezdim, burada da hic sevmedim. Bunu alacağıma Deagle, Tec-9 tabancalarınla oynamayı tercih ederim.
6 - Deagle: Cok etkili olmasına rağmen kullanması CS 1.6'ya gore daha zor, biraz fazla sekiyor bu geri tepme olayı mı ne diyorlar oyle işte. Yine de sıklıkla tercih ederim.
Tec-9: Cok manyak bir silah, bir de benim mouse iyi ve taramalı tufek gibi kullanıyorum bu ucuz efsane silahı
7 - Pompalılar: XM1014 haricinde diğerleri kotu, XM1014 ise CS 1.6'dan bile daha iyi.
8 - Hafif makineliler: Şimdiye kadar cok tercih etmediğim icin fazla yorum yapamayacağım ama MP5 falan CS 1.6'da daha iyiydi.
9 - SCAR-20: Cok pahalı silah, iyi bir silah ama AWP varken şimdiye kadar fazla almadım. Bir de bu silah oynadığım CS 1.6 serverlarında yasaklıydı o yuzden hic fazla kullanamadım zaten
10 - 5-1: CS 1.6'da 100 mermili bu ağır silahı CS:GO'da cok az aldım ama sevemedim, aşırı fazla sekiyor mermiler.