Şifremi unuttum. Ne yapmalıyım?
Kayıt olduğunuz Halk Eğitimi Merkezi Mudurluğunden veya ALO 147´ yi arayarak yeniden şifre almanız gerekiyor.
Kimlik bilgilerimde değişiklik olduğunda ne yapmalıyım?
Kayıtlı olduğunuz Halk Eğitimi Merkezi Mudurluğunde kayıt yenileme donemlerinde kimlik bilgilerinizi guncelleştirebilirsiniz.
Hatalı yatırdığım ucretin iadesini alabilir miyim?
Milli Eğitim Bakanlığı hesabına yatırılan ucretler Destek Hizmetleri Genel Mudurluğu tarafından kontrol edilmektedir. Acık Oğretim Okulları oğrencilerimizin sehven yatırmış olduğu ucretler, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın MEB Doner Sermaye İşletmesi tarafından ilgililerin hesabına aktarılmaktadır. Acık Oğretim Okulları oğrencilerimiz hangi bankaya para yatırmış olurlarsa olsunlar, iadeler yalnızca T.C. Ziraat Bankası’nın merkezi odeme sistemi aracılığı ile gercekleştirilmektedir. İade işlemi gercekleştiğinde, Acık Oğretim Okulları oğrencilerimizin ucret yatırırken girmiş olduğu cep telefonu numarasına bilgilendirme mesajı gonderilmektedir. Bu nedenle oğrencilerimizin ucret yatırırken gecerli ve guncel bir cep telefonu numarası bildirmesi zorunludur.
Diploma harcı ve sınav itiraz ucreti diye yatırılan ucretlerin geri iadesi yapılmamaktadır.
Kalfalık ve ustalık belgem var. Kultur derslerinden muaf olabilir miyim?
Acık Oğretim Lisesine kayıt yaptıran oğrenciler herhangi bir dersten muaf olamazlar.
Oğrenci belgesine ihtiyacım var. Nasıl temin edebilirim?
Kayıtlı olduğunuz Halk Eğitim Merkezine başvurarak oğrenci belgesi alabilirsiniz.
Askerliğimi erteleyebilir miyim?
Acık Oğretim Lisesi oğrencileri Askerlik Kanunun ilgili maddesine gore askerliklerini erteleyebilmektedirler.
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Sıkca Sorular Sorular(SSS) - Genel Konular