Sınava gireceğim yeri nasıl tespit edebilirim?

Sisteme oğrenci numarası ve şifresi ile girilerek calışma takviminde belirtilen surelerde sınav giriş yeri secilir. Her sınav oncesi oğrenci sınav giriş yerini değiştirebilir. Ozellikle taşınma, askerlik, terhis vb. nedenlerle adresin değiştiği durumlarda sınav merkezinin değiştirilmesi gerekmektedir. Sınav merkezini değiştirmeyen oğrenci bir onceki sectiği sınav merkezinde sınava girmeye devam eder.

Sınav gunu yanıma hangi belgeleri almalıyım?

Acık Oğretim Lisesi Kimlik Kartı, Acık Oğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nufus Cuzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren oğrencilerin yanında olmalıdır. Acık Oğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan oğrencilerimiz gecerli bir kimlik kartıyla (nufus cuzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav gunu yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

NOT: Size verilen cevap kÂğıdının adınıza duzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkiler mi?

Hayır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Diğer bir ifade ile yanlış cevaplar doğru cevapları goturmez.

Sınav sonuclarımı nasıl oğrenebilirim?

Sınav sonuclarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonucları kısmından oğrenebilirsiniz. Donem dersleri kısmından da onceki butun sınav sonuclarınızı oğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 cağrı merkezini arayarak ta sınav sonuclarınızı oğrenebilirsiniz.

Sınav soru/sonuclarına nasıl itiraz edebilirim?

Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 5 (beş) takvim gunu, sonucların ilanından sonra 10 (on) takvim gunu icinde yapmaları gerekmektedir

İtirazlar icin oncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu Doner Sermaye İşletmesinin,

1 - T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya
2 - Turkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya
3 - Turkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Kucukesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal TahsilÂt Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ucreti yatırılacaktır.

Ekte verilen dilekcenin doldurularak, banka dekontu ile birlikte aşağıda yazılı adrese gonderilmesi gerekmektedir.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekceler, faksla yapılan veya suresi gectikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.

Dilekce ve dekontun gonderileceği adres:

OLCME, DEĞERLENDİRME ve SINAV HİZMETLERİ GENEL MUDURLUĞU
Konya Yolu Uzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500 Teknikokullar / ANKARA

Sonuca İtiraz Dilekce Orneği icin tıklayınız
Soruya İtiraz Dilekce Orneği icin tıklayınız.

Kaynak