Toplam kac kredi ile mezun olabiliyorum?

Acık Oğretim Lisesinden mezun olabilmek icin en az 192 kredi alınması gerekir.

Acık Oğretim Lisesini kac donemde bitirebilirim?

Acık Oğretim Lisesine; kayıtlı oğrenciler toplam 8 (sekiz) donemde gerekli krediyi tamamlamak kaydıyla mezun olabilirler.

Mezun oldum. Gecici Mezuniyet Belgesini nasıl alabilirim?

Mezun olan oğrenciler gecici mezuniyet belgelerini bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler.

Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim?

Donem sonunda mezun olan Acık Oğretim Lisesi oğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinator Halk Eğitim Merkezi Mudurluklerine gonderilmektedir. İlinizdeki Koordinator Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AOL internet sayfasından kısmından gorebilirsiniz.

Şayet oğrencimiz Acık Oğretim Lisesinden Cıkma Belgesi almışsa Cıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı oğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekÂlet ve yukarda belirtilen oğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Cıkma Belgesini kaybettim, ne yapmalıyım?

Acık Oğretim Lisesi diplomasını alabilmeniz icin, daha once almış olduğunuz cıkma belgesinin aslını geri vermeniz gerekiyor. Almış olduğunuz cıkma belgesini kaybettiyseniz, bir dilekce ile Acık Oğretim Lisesine veya kayıtlı olduğunuz okul mudurluğune (şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin) başvurarak diplomanızı alabilirsiniz.

Diplomamı kaybettim, ne yapmalıyım?

Oğrencilerimizin Acık Oğretim Lisesinden almış oldukları diplomayı kaybetmeleri halinde bir dilekce yazarak Acık Oğretim Lisesi Mudurluğune faksla, posta yoluyla veya Halk Eğitim Merkezlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Soz konusu bu belge oğrencinin dışında bir başkası tarafından alınacaksa noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.

Diplomam, Halk Eğitim Merkezi tarafından Acık Oğretim Lisesi Mudurluğune geri gonderilmiş. Diplomamı almak icin ne yapmalıyım?

Acık Oğretim Lisesinden 2005 yılından once mezun olmuş ve diplomasını suresi icersinde alamayıp Acık Oğretim Lisesine iade edilen oğrencilere ait soz konusu diplomalar şahsen veya posta ile Acık Oğretim Lisesi Mudurluğune başvurularak teslim alınabilir.
Şahsen başvurularda diplomayı oğrencinin yerine bir başkası alacaksa, alacak kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.

Posta ile başvurularda diplomanın gonderilmesi istenilen Halk Eğitim Merkezi belirtilmek kaydıyla istenen diploma ilgili merkeze gonderilmektedir.

Acık Oğretim lisesinde okuyorum. Universiteye başvurabilir miyim?

Acık Oğretim Lisesine kayıtlı mezun olabilecek her oğrenci universite sınavlarına başvurabilir.

Gecici Mezuniyet Belgesi (Cıkma Belgesi) ile Universiteye kayıt yaptırabilir miyim?

Gecici Mezuniyet Belgesi ile Universiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Bu belgelerin 6 ay gecerlilik suresi vardır.

Universite sınavlarına nereden başvuru yapabilirim?

Mezun olmuş ve diplomasını almış oğrenciler OSYM tarafından yetkilendirilmiş herhangi bir orta oğretim kurumundan başvuru yapabilirler.

Universite başvurularında hangi kodları kullanmalıyım?

Universite başvurularında Acık Oğretim Lisesinin kodlarını kullanmalısınız.

Kaynak