Gece oyunu ilk kez indirip deneme fırsatım oldu fakat oyunu hic beğenmedim. Genel olarak beğenmediğim şeyler:
Overpass ve Italy haritalarını deneyimledim ilk olarak. Haritaların her kısmında goruş alanımı kısıtlayan değişik değişik nesneler vardı. Bu bazı oyuncularda varmış, bazılarında yokmuş, ilginc gercekten.
Oyun aşırı parlak. Ateş ettiğim zaman merminin gelişini veya bana donuşunu goremiyorum. Aynı şekilde rakiplerin renkleri de canlı oldukları icin haritaya kamufle oluyorlar.
HUD goze hic hitap etmiyor. Fight sırasında hasar aldığım zaman canımın azalıp azalmadığını anlayamıyorum bile. Bana cok karmaşık ve gereksiz geldi. Eski sade hali bence tam da olması gerektiği gibiydi.
Kafaya ding atıldığı zaman cıkan mavi efekt ayarları kıstığım icin mi bilmiyorum ama cok duşuk kalite geldi gozume. Bu benden kaynaklanmış da olabilir, bilmiyorum.
Oyundaki sesler son derece boğuk ve kotu tasarlanmış. Sanki duşuk kalitede bir şeyler dinliyormuşum gibi bir hissiyat veriyor bana.
Ayrıca silahları ve onların seslerini de hic beğenmedim. Sanki plastikten yapılma gibiler. Gerceği hic yansıtmıyorlar.
Son olarak haritalarda inanılmaz fazla derecede gereksiz detay bulunuyor. Bunlar gereksiz FPS duşuşunden başka hicbir şey değil.
Bunların sebebini de biliyoruz aslında. Valve, CS 2 icin insanları o kadar cok bekletti ki doğal olarak oyunu bekleyen herkeste zaman ilerledikce buyuk bir beklenti oluştu. CS ise her zaman sadeliği, basitliği ve ciddiliği ile rakiplerinden harika bir şekilde sıyrılan kaliteli bir yapımdı. Oyunu dumduz cıkarsalardı buyuk tepki alacaklarını biliyorlardı ve bir ton gereksiz şeyle goz boyayarak beklentiyi karşılamaya calışıyorlar şu an.
Cok merak ediyorum bu kadar sacma detaylarla e-Spor macları falan nasıl oynanacak acaba? Ozellikle Inferno gibi bir haritayı inanılmaz karmaşık yapmışlar. Kesinlikle resmi maclarda tercih edilirken iki değil uc kez duşunmeliler.