Sizce hangi şampiyonlar nerflenmeli ve hangi itemler kaldırılmalı? Bence ilk olarak butun desteklerin skillerinin hasarı cok ağır bir şekilde nerflenmeli. Desteğe AD/AP cıkıp ADC'den fazla vurmaları cok sacma, destek sonucta bu fazla hasar vuramaması lazım. Oyun başında alınan destek itemlerine vurduğun hasarı %10 azaltma gibi bi ozellik eklenmesi guzel olurdu bence.
Urgot : Sadece tank itemleri cıkıp herkesi su gibi eritir, sipastik, sacma sapan bi şampiyon. Olmek bilmez ordu getirsen anca olur. ADC'nizi Dominik Efendi'nin Hurmetleri almak zorunda bırakır.
Vayne : Depar atıp gorunmez olması, 3 kere vurup hasar yuku biriktirip patlatması, itmesi, duvara yapıştırması yetmiyormuş gibi bir de gercek hasar vuruyor. Ustelik cana oranla. Ne kadar HP, zırh dizersen diz vurduğu hasar engellenmiyor. 0/10 gitse bile 10/0 bir ADC gibi hasar vurabilmesi aşırı sacma.
Brand : Detaylı anlatmaya gerek yok. Yeteneklerinin cok fazla hasarı var.
Ezreal : Flash ile aynı işlevi goren bir E skili var. Yakalamak cok zor. Surekli durtup durması, o vurduğu sacma hasar insanı kanser eder. Oyun ilerledikce, o kasıldıkca daha da kanser olursunuz. Ormancı gank gelse bile kesemezsiniz flash+e yapar kacar.
Karthus : Tek kelime, Q. Oyunun başında 200 vuran, 1 saniye bekleme suresi olan, cok az mana harcayan, upuzun menzili olan bir Q skili. Bir de bunu desteğe alanlar var. Işte o zaman hayatı sorgulamaya başlarsınız ben bunu hak edecek ne yaptım diye.
Jax : Metadan asla duşmeyen bir şampiyon. Asla mantıklı bir nerf yemez ama her seferinde sağlam bir buff alır. Olmez ve canınızı hızlıca eritir.
Kassadin : Ultisinin bekleme suresi arttırılmalı. Oyun sonu ordan oraya ışınlanıp duruyor, birini 2 skille oldurup kacabiliyor.
Master Yi : Kraken cıkmış Master Yi. Takımda stun atan bir şampiyon yoksa cok sıkıntı yaratır. Oyunun ortalarında kesemeyeceği kimse yoktur diye duşunuyorum
Pantheon : W + AA + Q = İlk kan dokuldu.
Shyvana : Oyun sonu, hangi skili bilmiyorum fırlattığı o alev topuna benzeyen şey ADC'yi tekleyebiliyor. Sacma bir hasarı var.
Veigar : Yordle şampiyonlardan nefret ederim, en cok da bundan. Oyun başında top gibi oynarsınız hicbir şey yapamaz, oyun sonu gelir bir skille yarım canınızı alır veya direk oldurur. Nasus'un buyucu hali gibi bir şey. Cok sacma.
Zed : Skill atarsınız golgesine ışınlanır kacar, bıcak fırlatır sipastik hareketler yapar. Nerf demiyorum, direk kaldırılması gerek.
Gelelim kaldırılmasını istediğim itemlere;
Kraken Katili. Her şampiyonun gercek hasar vurabilmesini sağlıyor. Gercek hasardan bahsediyoruz. Riot cocuk oyuncağına cevirdi gercek hasar olayını.
Olumsuz Kalkanyay : Bir suikastcı/dovuşcu şampiyon icin ne gerekiyorsa var itemde. Yuksek hasar, saldırı hızı, can calma, kritik vuruş. Ustelik pasifi canınız az iken size kalkan sağlıyor ve can calmanızı daha da artırıyor. İhtişamlı pasifi ise efsaveni bir item aldığınızda zırh ve buyu direncinizi artırıyor.
Canbicen : Uclu Kuvvet'in ADC'ler icin yapılmış daha op hali gibi bir şey. Sacma.