Sevgili futbolsever Technopatliler, bildiğiniz uzere 12 gun sonra Milli Takımımızın da katıldığı EURO 2020 futbol turnuvası başlayacak. Turnuvanın daha iyi takip edilmesi, insanların daha cok ilgi gostermesi icin Fantasy Football adında bir oyun cıkarıyormuş senelerdir UEFA. İnternetten araştırma yaptım bayağı guzel ve heyecanlı bir şeye benziyor.
Şoyle kabaca ve detaysız bir şekilde bir kısmını anlatayım: Size €100M para veriyorlar, bu parayla turnuvaya katılan takımların oyuncularını alıyorsunuz ve 15 kişilik bir ekibiniz oluyor. Her oyuncunun değeri farklı ve oyunun en onemli ozelliği oyun sanal değil. Takımınıza aldığınız oyuncular gercek maclar oynandıktan sonra kendilerinin ve takımlarının performanslarına gore puanlar kazanıyorlar ve tum gruplardaki orneğin 1. maclar bittikten sonra bu puanların toplamına gore sıralama oluyor.

Fakat YouTube'da Turkiye'den cok video ceken yok ben de Ekşi Sozluk'ten gormuştum fakat tam olarak oyunu acıklayan birini bulamadım kurallar da İngilizce zaten. Peki bu oyunu oynamış ve bizlere anlatabilecek var mı? Eğer guzel bir katılım sağlayabilirsek Technopat Ligi de kurabiliriz. Mutlaka bakmanızı tavsiye ediyorum.

Surprizbozan: İngilizce Puanlama