Dava ile uğraşmamak icin herhangi bir site adı vermek istemiyorum. Zaten neredeyse hepsi bir birinin aynısı.
Kendim de zamanında bu tur ucuz premium hesaplarını merak edip almıştım. Ve sonuc umduğumdan farklı olmadı. Hadi gelin size niye bu tur premium hesapları almamalısınız anlatayım. (Minecraft icin)
1 - Yasa Dışı
Ucuz premium hesapların %90+ oranı calıntı ve kullanılmayan hesaplardan oluşuyor. Fakat hesap sahibi bir gun sizin, hesabına girdiğini fark ederse isterse dava boyutuna bile goturebilir bu olayı.
2 - Hesap Patlayabilir
Kendi tecrubem, bu tur sitelerden deneme amaclı 3 tane demir premium (en dandiği) hesap aldım. İlk hesapta 3-4 gun civarı takıldıktan sonra hesabın şifresi değişti. Ve diğer hesaba gectim. O hesapta 2 gun civarı bir şey dayandı. Diğer hesaba geceyim derken hesaba giremeden şifresi değişmişti. Bu da demek oluyor ki, ya hesap sahibi şifresini değiştirmiş, ya da hesapları sadece size satmıyorlar. Cunku bu hesap datası satıcılar arasında sadece tek bir satıcıda yok. Bu satıcılar al sat yaparak bu hesapları elde ediyorlar. Ve buyuk ihtimalle 50+ kişi bu hesaplara aynı anda sahiplik yapıyor.
3 - Dolandırılabilirsiniz
Ucuz Minecraft premium satan siteden değil ama ucuz robux satan bir siteden alışveriş yapmıştım. Fark yok aslında cunku ikiside birbirine bağlıydı internette gorduğum videolara dayanacak olursam. Parayı belirtilen hesaba attım ve robux hesabıma gelmedi.
4 - Microsoft'un Yeni Kuralı
Microsoft'un acıklamasına gore, Minecraft hesabını Microsoft'a bağlamayan kullanıcılar hesaplarını bağlamadıkları surece Minecraft hesabına erişemeyecekler. Bu da demek oluyor ki, o hesaptaki e postaya erişiminiz olması gerekiyor. Eğer yoksa, uzgunum ama bir daha o hesaba giremeyeceksiniz.
5 - Satanlar bile onermiyor?!
Discord'da eskiden bu tur hesap satışıyla ilgilenen arkadaşla konuşmuştum. Kendisinin sitesi vardı ve kanıtlarıyla hepsini gosterdi. Arkadaşın kendisi de onermiyordu. Yurt dışı sitelerden ucuza hesap satın alıp, turkiye'de kar edebileceği fiyattan satıyordu.
Diyelim ki bu 5 aşamayıda umursamıyorsunuz veya başarıyla gectiniz. Uzun suredir hesabı kullanıyorsunuz ve hesap sahibi bu konu hakkında bir şey yapmayacak. Yine diyelim ki Microsoft bu tur hesaplar icin de yeni bir kural getirmeyecek. O zaman hesabınız hayırlı olsun. Bu hesaplar hakkında yeni bir guncelleme gelmeyene kadar hesabınızı istediğiniz kadar kullanın. Ama benim onerim para biriktirip orijinal minecraft.net sitesinden (şuanki fiyatı €29,00) satın alın. Eğer parayı yetiştirebileceğinizi duşunuyorsanız Xbox Game Pass'e (29,99TL/Ay) abone olabilirsiniz.