Arkadaşlar 9 yıldır ara vermeyen bir Minecraft oyuncusuyum. Bu sıralar cok fazla Bedrock Edition ile ilgili soylemler aldım ve merak ettim. Bugun Microsoft Store uzerinden Windows 10 Minecraft Edition deneme surumu olarak indirdim. Normal Java surumunu oynarken de hic mod kuran biri olmadım, mod kurmayı da duşunmuyorum. Genellikle "Hypixel ve Badlion" gibi buyuk sunucularda oynadım. Farkettiğim kadarıyla Minecraft Bedrock Edition kesinlikle akıcılık olarak daha iyi. İlginc kısmı ise şu; Minecraft'ın son surumunde Java'da 80-140 FPS civarında oynuyorum. Bedrock Edition'u test ettiğimde 100-125 FPS civarında geziyordu ve Java'ya kıyasla neredeyse aynı FPS değerlerini almasına rağmen kesinlikle aradaki akıcılık farkı belli oluyordu. Ayrıca işin ilginc kısmı Java'da "Uzaklık Mesafesi: 16 chunks", Bedrock'ta ise "32 chunks". Yani grafik kalitesini artırmama rağmen Bedrock'taki FPS'im daha iyi. Artık sunucularda oynamaktan sıkıldığım icin tek başıma oynuyorum. Tek kişi olarak oynamak icin sizce Bedrock Edition almaya değer mi? Ayrıca arasındaki farkları belirtebilecek biri varsa sevinirim.
NOT: Minecraft hesabım orijinal (Java).