Merhabalar. Bugun eski Minecraft dunyalarını 1.20'deki ozellikler ile nasıl calıştırırız onu gostereceğim.
NOT: Bu adımları uygulamadan once eski dunyanızı 22w42a surumunde acmanız gerekmektedir.
Adım 1: Bu linkteki programı indirip acıyoruz.
Adım 2: Actıktan sonra karşımıza boyle bir ekran gelecek.
Adım 3: Bu ekrandan 1.20 ozelliklerini eklemek istediğimiz dunyanın yanındaki artıya tıklıyoruz Artıya tıkladıktan sonra level.dat isimli dosyanın yanındaki artıya, onun yanındaki artıya tıkladıktan sonra da Data'nın yanındaki artıya tıklıyoruz. Gelecek goruntu şoyle olacak:
Adım 4: Burada DataPacks'in yanındaki artıya tıklıyoruz. Tıkladığımızda enabled ve disabled olmak uzere iki secenek karşımıza cıkacak. disabled seceneğinin altında "bundle" ve "update_1_20" isimli metin girdileri goreceğiz. enabled seceneğinin altında ise sadece "vanilla" seceneğini goreceğiz.
Adım 5: Disabled seceneğinin altındaki "bundle" ve "update_1_20"nin ustune tıkladıktan sonra yukarıdaki kırmızı carpıya basarak siliyoruz. sonrasında Enabled girdisini sectikten sonra yukarıdaki "Aa" duğmesine iki kere basıyoruz. Bastıktan sonra karşımıza şu goruntu cıkacak:
Adım 6: Aa'lardan ustte olanın ustune cift tıklıyoruz. Karşımıza cıkan sayfadaki boş alana "bundle" yazıyoruz ve "OK" tuşuna basıyoruz. Alttaki "Aa"ya da cift tıklıyoruz ve cıkan boş alana "update_1_20" yazıyoruz ve "OK" tuşuna basıyoruz. Karşımıza cıkacak goruntu bu:
İşimiz hala bitmedi.
Adım 7: level.dat'ın altındaki Data'ya tıklıyoruz ve secmiş oluyoruz. Akabinde Aa'nın sağındaki şeye tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra bize isim vermemizi isteyecek. İsim olarak "enabled_features" koyuyoruz(tırnak işaretleri olmadan).
Adım 8: Oluşturduğumuz "enabled_features" girdisini bulup ustune tıklayarak seciyoruz. Sectikten sonra yukarıdaki "Aa" duğmesine uc defa basıyoruz. Gelecek goruntu aşağıdaki gibidir:
Adım 9: Bu gelen Aa'lardan en usttekine tıklıyoruz ve gelen boş sayfaya minecraft:update_1_20 yazıyoruz. Ortadakine minecraft:bundle yazıyoruz. En alttakine minecraft:vanilla yazıyoruz. Gelecek goruntu:
Adım 10: Bunları level.dat dosyasına yaptık. Aynı işlemleri level.dat_old dosyasına da yapıyoruz. Yaptıktan sonra kaydediyoruz.
İşimiz bitti. Artık eski Minecraft dunyanızda da 1.20 ozellikleriyle oynayabilirsiniz. İyi oyunlar.