Surprizbozan 2012'de cıkan ve finali ile cok fazla kişiyi ağlatan Walking Dead oyununu dun gece bitirdim ve acık konuşmak gerekirse olumlu yorum vermekle birlikte gercekten bu muydu dedirtti. Bolumler gereksiz uzun, senaryo eh işte, interaktiflik ve secimler Quantic Dream oyunları yanında cok kotu kalıyor. Senaryoya en son geleceğim. Ozellikle interaktiflik ve secimler(interaktif film oyunu diye geciyor bunlar onemli) bence donemi icin bile yetersiz. Sonraki Telltale oyunları kadar secimleriniz boşaymış gibi hissettirmiyor fakat Heavy Rain, beyond Two Souls gibi oyunlara kıyasla her iki acıdan da sınıfta kalıyor bence. Senaryoya gelecek olursak acıkcası icimde ukte kalan kısım oldu. Şoyle harika, boyle guzel, goz yaşlarım kuruduğu icin salya akıtarak ağladım gibi sozler sebebiyle cok buyuk beklentiyle girmiştim. Gerci o beklenti 1. bolumde biraz kırılmıştı. Guzel bir acılış yapmasına rağmen ilerleyen dakikalar senaryo anlamında cok ic acıcı gelmediği gibi sıkmıştı da. Gerci 3 ya da 4.bolumde okul kısmı kadar sıkıcı değildi. Sırf uzasın diye gorev dağılımı yapmamıza rağmen her işe yine kendimiz gidiyorduk. Yine de beni en cok hayal kırıklığına uğratan final oldu. Onca insan uzulmuş, ağlamış, oynarken cok keyif almış fakat ben alamadım. Aynı duygu Last of Us'ta da olmuştu fakat Dost Kayaoğlu sağ olsun benim gibi duşunen birileri bulabilmiştim fakat bu oyunda o da olmadı. Şahsen ben 10 yıllık bir oyun olduğu icin artık klişeleşmiş bir senaryo işlemesi ve başka Telltale oyunları oynadığım icin formulden bıkmamdan kaynaklandığını duşunuyorum bu uzulememe meselesinin fakat oyunu zamanında oynayan, yeni oynayan, uzun sure ardından yeniden oynayan kişilerin de yorumunu alayım dedim. Ben mi cok duygusuzum yoksa başka bir şey mi var?
Aslında konuyu mini inceleme adı altında kullanıcı incelemeleri kategorisine de acabilirmişim sanki fakat tum yazıdaki temel amac finalin icimde ukte kalması ile ilgili olduğu icin oraya acmadım.