Merhaba yıllardır Minecraft PE oyuncusuydum, birkac yıl once bıraktım.
Bilenler bilir, onceden blockman multiplayer ve multiplayer Master gibi MCPE surumunde Online oyun deneyimini daha iyi hÂle getiren uygulamalar vardı ama Mojang tarafından kapatıldılar.
Lifeboat sunucusu şimdi yine var ama eskiden daha geniş caplıydı.
Mesela sadece turklerin oynadığı bir lifeboat sunucusu vardı, yine Mojang tarafından kapatıldı.
Şimdi ise bilgisayarımdan Java ve Windows 10 Edition satın aldım.
Java versiyonunda sanki dun cıkmış bir oyun gibi surekli FPS dalgalanmaları oluyor ve Online oyun oynanması icin 3. parti yazılımlara başvurmak gerekiyor.
En azından bedrock surumunde oyunun icinde Realm adında paralı bir olay var ve bu şekilde Online oynayabiliyoruz.
Ama bunu istemezseniz ben arkadaşım ile herhangi bir ucret odemeden 2 kişi bedrock surumunde Online oynayabiliyordum.
Ve yine sacma sapan konulardan birisi ise Java surumunde shader veya herhangi bir mod kurmak icin yine 3. parti uygulamalar ile uğraşmak gerekiyor.
Bedrock surumunde mod indirdiğimiz zaman direkt oyun algılıyor ve oyun icinden aktif edebiliyorduk ama işte maalesef bu durum eskide kaldı.
Artık oyunda herhangi bir shader modu kurulmuyor ama shader modları dışında diğer farklı modlar kuruluyor mu bilmiyorum, denemedim.