Bildiğiniz gibi Minecraft'a RTX daha beta aşamasında. YouTube'da karşılaştığım videolar neticesiyle Minecraft icin path tracing (Ray Tracing teknolojisinin bir alternatifi deniyor) kullanan muhteşem bir shader buldum (RTX'den daha guzel gorunuyor). Kullanmak icin bir RTX GPU'suna ihtiyacınız yoktur. Maalesef sadece NVIDIA GPU'lar kullanılabilir. GTX 970 minimum ayarlarda ~30 FPS icin yeterlidir. (Referans videoya gore) Shader ekran kartını fazlasıyla yorar. RTX 2060 GPU sahibiyim ve maksimum Ray Tracing ayarlarında 32X texture pack ve modlarla %97 GPU kullanımı ve 78° goruyorum. (Shader kalitesi 1X iken) Karşılaştırma videosu:

Halihazırda birkac yıldır var, daha onceden bilenleriniz vardır. Hatta Recep bey gibi konu acanlar da var. Shader'la kullanılması onerilmiş yenilenmiş icerikler vanilla kaynak paketi, yansıma efektini sağlayan yardımcı paketi ve pasif (oyun mekaniğini etkilemeyen) modlar gibi icerikler buldum burada paylaşmak istiyorum. Kurulumu biraz zahmetli olduğu icin (extra ayar gerektiriyor) hepsini iceren bir setup programı hazırladım. İstediklerinizi secip kurabilirsiniz.

(Kurulumu ben hazırladım, alıntı değildir.)
Guvenmeyen arkadaşlar olabilir, anlarım.

Kurulum yonetici izni istiyor cunku kurulum Windows Installer tabanlı (her ne kadar msi olmasa da) Windows Installer yonetici izni ile başlatılmadığında hata veriyor. Setup olarak indirmek zorunda değilsiniz. ZIP olarak da paylaşıyorum. İki kurulumlar icin de (setup/ZIP) Minecraft forge daha onceden yuklu olmalıdır). Kurulumun ayrıntılı talimatları icin lisans sozleşmesini okuyun. Kurulumdaki tek .exe dosyası alsoft.ini dosyasını, bir ust klasore kopyalayan bir .bat dosyasını, ayıklayıp calıştıran bir SFX dosyasıdır. Antivirusler tarafından trojan installer olarak algılanabilir silent olduğu icin. 2. bat dosyası var (biri Sfx'in icinde). Fix settings.bat shader kullanılırken Bug'lara sebep olan ayarları değiştiriyor. .bat dosyalarını da ben yazdım -internetin de yardımıyla- (Rusca sitelerden indirmedim). Kullanmak zorunda değilsiniz. Kurulum:

ZIP dosyasının icindekileri. Minecraft klasorunun icine surukleyip bırakın. "Loadsettings.exe"yi calıştırın, bir SFX arşividir. Sadece alsoft.ini dosyasını bir ust klasore kopyalayan bir .bat dosyasından oluşuyor. Hala guvenmiyorsanız alsoft.ini dosyasını ust klasore kendiniz cıkarabilirsiniz.

Ayarlarınızı kişiselleştirdikten sonra Ayarlar.txt dosyasını referans alarak ayarları değiştirin.