Son yıllarda ulkemizde sıkca olan olay. Youtube'ta, Facebook'ta butun platformlarda Minecraft oynayanlar ezik ve velet durumuna duşuyor.

Ki evet birazcık haklılar, sonucta artık Turkiye trendlerinde "Minecraft aleyna tilki portalı, Minecraft Zengin Fakir Hayatı" Gibi videolar goruyoruz. Arama yerine Minecraft yazınca bile cok garip şeyler cıkıyor:

Ancak bunların haksız olanları da var. Orneğin; Youtube'ta video yorumların bakıyorum, Profil fotoğrafında Minecraft resmi olan ve zararsız bir şekilde yorum yapan birinin yanıtlarında "Leğn maynkoraft veledi gid burdan" şeklinde en az 5 yanıt var.

Bundan 2 yıl once Minecraft ile ilgili bir konu acıldı Sosyalde, Bu konu "Minecraft Oynuyor Musunuz" idi. Adam "1 yıl once bıraktım" veya "gecen bıraktım" gibilerine "dunyaya geri hoşgeldin" diyor. "Hala oynuyorum" diyenleri ise aşağılıyor. Bazı arkadaşlar ise "ben veled değilim ehuhehu" diye cıldırıyor. "Minecraft'ı bırakanları kırmızı halıda karşılıyorum" diye yorumlarda var. Minecraft oyununun size ne zararı dokundu arkadaşlar ne bu kin,nefret?

Bir arkadaş ise aşırı gaza gelip "Minecraft Yasaklansın" Kampanyası başlatmış