Herkese merhabalar. İyi akşamlar diliyorum oncelikle. Aklıma cok takılan birkac detay var ve bunlar hakkında danışmak istiyorum sizlere. Şimdi, benim Game Pass Ultimate aboneliğim mevcut. Bildiğiniz uzere 440 kusur oyunun temel versiyonunu ucretsiz bir şekilde sunuyor bu sistem. Aynı zamanda bircok eklenti de bulunuyor ancak bunlar ucreti mukabilinde satın alınarak elde ediliyor.
ilk sorum şu: Steam'deki gibi, eklentilerin calışması icin ana oyunu satın almak bir mecburiyet mi? Yoksa ana oyunu satın almaya gerek yok, zaten Game Pass ile ucretsiz bir şekilde oynuyorum. Eklentiyi ayrı olarak satın almış olsam bile oyunumda aktif mi olacak?
ikinci sorum: Diyelim ki bir suru eklenti satın aldım fakat oyun Game Pass'ten cıkarıldı. Bu durumda ne olacak? Bu sefer oyunu da mı satın almam gerekecek? (İlk sorudaki ikinci durumun cevabı evet olursa diye sordum.)
ucuncu sorum: Xbox Game Studios tarafından geliştirilen ve Microsoft catısı altında yayınlanan oyunların temel versiyonlarında bile, neden aboneliğim olmasına rağmen yine de satın alma seceneği cıkıyor? Xbox oyunlarının herhangi bir zamanda Pass sisteminden cıkarılması mumkun mu? (gibi bir soru getirdi aklıma. Cok sacma geliyor ama endişemden yine de sormak istedim.)
Bunların hepsini detaylı bir şekilde acıklarsanız cok muteşekkir kalırım. Sağlacakla kalınız efenim.