Xbox Game Pass bilgisayar sorunları ve cozumleri

oyun yuklenmiyor, donup kalıyor. İndirme devam etmiyor.

Bu sorunun cozumunu net olarak sisteme format atmak lakin bu bir cozum onerisi olarak kabul edemiyorum. Sorunun ne olduğunu anlamadan halının altına atmak oluyor. Her tekrar edilir sorunda sisteme UEFI format atacaksak işimiz var. Araştırmalarim kadarıyla sorunun kesin cozumunu kendim bulamadım lakin sorunu farklı şekiller de cozebilir duruma geldim. Bu yuzden bu konuda bahsetmeye değer bilgi edindim.

Cozum:

Oncelikle PowerShell terminal koduyla deneme yapalım.
Arama bolumune PowerShell yazın, ardından Windows PowerShell (yonetici)'yi acın.
Yonetici: Windows PowerShell ekranında aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın:
Get-appxpackage *gamingservices* -allusers | remove-appxpackage -allusers

Xbox uygulaması: Uygulama ayarlarından Xbox uygulaması ayarlarından - sıfırlama - onar - kaldır. Bu alternatif olarak deneyelim.

Buraya kadar olan kısım bilinen cozum onerileri ve onerilen kısım. Bundan sonrası kendi araştırma ve test yaparak edindiğim cozumler. Yukarıdaki cozum senaryosu bende işe yaramadı.

Windows Insider'a katılma:

Burada ki amac guncellemelerden doğan sorunları bertaraf etmek. Halihazırda guncel sistem kullanıldığını varsayarsak sorunu cozmek icin bir sonraki guncellemeye gecmemiz gerekiyor. Windows guncelleme ayarlarından Insider'a katılıyoruz. Varsayilan olarak beta kararlı surume alıyor bizi daha sonra istersek ayrılabiliriz. Yine cozum uretmemesi halinde canary surume de gecebiliriz. Insider katılım sonrası yeniden başlatma, guncellemeleri kontrol edip on izleme surumunu yuklediğinizden emin olun.

Guvenlik Windows Defender:

Guvenlik yazılımı indirmeye engel koyabilir. Bunun onune gecmek icin def. Arayuzu uzerinden, uygulama ve tarayıcı secin. Gecmiş temelli Koruma'dan Store uygulaması icin SmartScreen ayarını kapatın. İstenmeyen uygulama Engelleme'yi kapatın. Uygulama ve indirme de kapalı durumda olsun.
Daha sonra bu ayarları acabilirsiniz.

Teslim iyileştirme:

Xbox ve Windows uygulamalari birbirleriyle bağlantılı. Guncelleme uzerinde yapılabilecek farklı dokunuşlar sorunu cozebilir. Bu da onlardan birisi. Update ayarlarından, gelişmiş akabinde teslim iyileştirme ayarlarını acın/kapatın. Xbox uygulamasını sıfırlayın. Sistemi yeniden başlatın.

Hizmetler:

Uygulama bazında kararlılık sorunları olabilir. Arama yerine hizmetler yazın. Harfe gore sıralanmış bircok hizmet burada. Başında Xbox ismi gecen tum hizmetleri durdurun ve yeniden başlatın. Akabinde Xbox uygulama kaldırma ve sistemi yeniden başlatın.

DNS değiştirmek.

Mevcut kullandığınız DNS adresini başka bir sağlayıcıyla değiştirmek sorunu cozebilir.

Sonuc

Bunlardan birisisorunu cozmesi gerekiyor. Yine de spesifik bir sorunla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Boylesi bir durumda konu icerisinde sorabilirsiniz. Not olarak sisteme UEFI format yerine temiz kurulum yaparak sadece Windows uzerine format atabilirsiniz. Bu şekilde verilerinizi korumuş olursunuz. Bu senaryo da yedekleme almayı ihmal etmeyin, yedek almak onemli. Ayrıca sisteme format atılan cozumu kabul edilemez buluyorum. Farklı sorun veya cozum tespit edilirse ana mesaja alınacak.