Merhaba, Game Pass'den wasteland 2 director's cut indirdim. Normalde resmi bir şekilde oyun Turkce dil desteği ile gelmiş ama Game Pass de Turkce seceneği yoktu. Xbox uygulaması oyunu değerlendirme kısmında herkes aynı şeyi yazmış. Tum internette araştırma yaptıktan sonra benimle aynı sorunu yaşayan insanlar gordum fakat maalesef cozumu goremedim. Steam versiyonun da olan Turkce dil dosyalarını aradım kimse paylaşmamış. Cevreme sordum kimsede oyun yuklu değil. En son korsan surumden Turkce dil dosyalarını elde ettim. İşin uzucu tarafı Turkce dil dosyaları Game Pass surumunde de varmış ama seceneklerde cıkmıyordu nedense. Her neyse aynı sorunu yaşayan arkadaşlar icin:
"C:XboxGamesWasteland 2- director's CutContentWL2_DataStreamingAssetsLocalization" dizisine gidin. (oyunu kurduğunuz dizin farklılık gosterebilir.)
Defines_en ve main_en dosyalarını silin.
Defines_tr ve main_tr dosyalarının sonunda ki "_tr" kısmını "_en" olarak değiştirin.
Mantığını anlamışsınızdır. İsterseniz farklı bir dil dosyası icin aynısını yapın ayarlardan o dili secin.
Ya da kolay yoldan aşağıda ki dosyaları "C:XboxGamesWasteland 2- director's CutContentWL2_DataStreamingAssetsLocalization" dizinine atın.
Google Drive
Son olarak sorunsuz calışıyor. Sadece acılışta Game Pass ile login olma kısmında acılan pencere text bozulmuş oluyor. Kalan kısım tamamen sorunsuz Turkce. Aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olur umarım.