Umarım başlık doğru olmuştur. Takıldığım birkac konu var oncelikle ona değinmek istiyorum. Biliyorsunuz ki oncelikle Ubisoft firmasına ait olan Assassin's Creed, Far Cry, Watch Dogs serileri ve hakkında Turkce dil icin imza kampanyası başlatılan The Division 2'ye Ubisoft firması'nın inatla Turkce dil getirmemesi ayrıca Rockstar firmasına ait GTA V'e Red Dead Redemption 2'ye Turkce dil desteğinin verilmemesi ne anlama geliyor sizce? Biliyorsunuz bu bahsettiğim serilerin Turkiye'de cok buyuk bir kitlesi var bunu tabii ki Ubisoft, Rockstar Games'de biliyor. Sadece bu 2 firmadan bahsettim bunun gibi buyuk şirketler var capcom, 4A Games vb Turkiye'de cok buyuk kitleye sahip oyun geliştiricileri'nin inatla hicbir oyununa Turkce dil eklememesi bana gore ırkcılıktan başka bir şey değil ve başka hicbir acıklaması olamaz diye duşunuyorum.
Biliyorum technopat.net forum kesinlikle korsana karşı ve onaylamıyor fakat soylemek istiyorum butun GTA serisini ayrıca Red Dead Redemption 2 biliyorsunuz kırıldı bu da dahil butun Assassin's Creed, Far Cry serileri ayrıca metro serileri, Resident Evil serilerinin hepsini korsan oynamış ve bitirmiş biri olarak soyluyorum sırf bu yuzden bu oyunlara kuruş vermek icimden gelmiyor. Biliyorum "o zaman oynama, neden oynuyorsun" diyenler olacak fakat bu da bir şirket icin Turkiye desteği olmayacaksa Turkiye'de pazarlamanın bir mantığı yok gibi bir şey diye duşunuyorum.
Mesela CD projekt Red şirketine ait olan The Witcher 3'u Steam'den satın alıp bitirmiştim ve 10 Aralıkta cıkacak olan Cyberpunk 2077'yi Epic Games uzerinden on sipariş verdim. Bu şirket bile oyununa Turkce dil desteği veriyorda bahsettiğim firmalar hicbir oyununa inatla Turkce dil desteği vermiyor olmasını anlamak mumkun değil.