Selamlar arkadaşlar,
Ben PS4 kullanıcısıyım. PC platformunda Turkce yamaya sahip oyunları rahatlıkla oynayabilecek sistemi alabilecek maddi imkanım yok(malum dolar kurları ve ulkenin ekono misinin gitgide kotuye gitmesi) ve malum PS4'de PC platformunda olduğu gibi Turkce yama ceşitliliği yok. İnternetten istediğimiz Turkce yamayı indirip oyunun kurulu olduğu dizine kurup direkt Turkce olarak oyunu oynama imkanı PS4'de maalesef yok. Bunun icin PS4 dosyalarını ayrıyeten acıp PC platformundaki yamadaki cevirileri PS4'e portlayıp boylece PS4 Turkce yama cıkarabiliyorlar.

Durumu izah ettiğime gore konuyu acmamdaki amacı belirtebilirim. PS4 kullanıcıları icin hicbir karşılık beklemeden, tamamen gonullu olarak PC platformuna cıkan yamaları PS4 platformuna portlayan ve ceviri ekibinin hakkını teslim eden birkac arkadaş var. Bu arkadaşlar oyunu ceviren ekipten PS4'e port etmek icin izin almadan asla paylaşmıyorlar ve yaptıkları iş de baştan savma değil. Gercekten emek vererek eğer cevirisinde de DLC'ler cevrildiyse DLC'leri de uşenmeden port ediyorlar. Bu guzel faaliyete coğu ceviri ekibi olumlu yaklaşırken bazı azınlık kısımda olan ceviri grupları izin vermiyorlar. Ancak bunun arkasında yatan sebebi bir turlu cozemiyorum ve konuyu acma sebebim de aslında bu. Bu duruma izin vermelerinde herhangi bir sakınca olmamasına rağmen PS4 kullanıcılarının bu yamalardan mahrum etmenin ne anlamı var anlamıyorum. Aşağıda da bu duruma izin verdiklerinde kendilerine sağlayacak avantajlarını yazdım. Bu konu hakkında duşuncelerinizi merak ediyorum arkadaşlar.
PC kullanıcılarının Turkce yamaları rahatlıkla kullanabilirken PS4 kullanıcılarını da bu yamalardan mahrum etmemek PS4 platformuna da Turkce yamalarının portuna izin verildiği zaman daha geniş kitleye hitap edebilecek bir ceviri ekibi olma durumu PS4 portunun paylaşılırken ceviride emeği gecen kişilerin isimleri ve sitelerinin ayrıyeten paylaşılması PS4 portu tamamlandıktan sonra kendi sitelerinde de PS4 platformu icin yamalarını paylaşabilmeleri OyunCeviri, Anonymous, TG Yama, Animus, Technogame, Plus Ceviri, Apex Ceviri, HE Software gibi coğu ceviri ekibinin buna izin verirken azınlıktaki birkac ceviri ekibinin ve U-Crew ekibinin yamalarının portuna izin verilmemesinin arkasındaki sebebi merak ediyorum.

Arkadaşlar yamayı cıkaran ekip istediği kararı vermekte ozgurdur. Ben kendisini burada suclamaya calışmıyorum. İzin verilmesinde herhangi aleyhine olacak bir durum yokken izin verilmemesinin arkasındaki sebebi cok merak ediyorum. Lutfen bu tarz yorumlar atmazsanız konuya sevinirim.