GameLoop ayarları sekmesini acın.
Motor sekmesindeki ayarlama;
Duzgunleştir: Kapalı.
Hafıza: Burası cok onemli. 4 GB belleği olanlar 2 GB sececek, 8 GB olanlar 4 GB sececek, 12, 16 GB ve daha uzeri olanlar ise 8 GB olanı secmeli. Oyuna guncelleme geldikce emulator oyunu kaldıramaz oldu. Ayrıca sistem belliği yetersizliği oluştuğunda oyun ve motor direkt olarak cokme ve kasma durumları yaşıyor coğunlukla.
İşlemci: İşlemcinizin cekirdek sayısına gore secim yapacaksınız. Cift cekirdekte 2, 4 cekirdekte 4, 8 cekirdekte 8 olmalı. 6 cekirdekte ise yine 4 secilmeli.
Cozunurluk: Burası cok sacma bir alan. Etkisi de değişik bir yer. Panel cozunurluğune gore secin. Panel cozunurluğu dışında bir secim yapıldığı zaman oyun sacmalamaya başlıyor. Secenekler arasında (... ) Var. Bununla ozel cozunurluk girilebiliyor. Ancak bunu kullanmayın. Tuş atama bozulması yaşatıyor ve surekli fare ve tuş atamalarının bozulduğunu fark ettim. 4K monitor olduğu icin ozel cozunurlukle test ettim.
DPI: Bu ayardan pek bir şey anlayamadım. Ancak 480 sectim ve bu şekilde kullanıyorum uzun zamandır.
İşleme seceneğine sonradan gelmek istedim.
Calıştıra DxDiag yazın. Acılan sekmedeki DirectX surumu 12 değilse kesinlikle directx+ secmeyin. DirectX secin.
Benim sistemimde opengl+ olan seceneği denedim. Ancak directx+ sanki daha kararlı calışıyor.
Akıllı mod uzerinde bırakabilirsiniz. Emulator zaten gerekli yapılandırmayı atayacaktır yine sistemle uyumlu olan.
Bu sekmedeki en son değinmek istediğim yer ise dahili ekran kartı onceliği tanılaması.
Sisteminizde harici bir ekran kartı yoksa. Yani APU bir sistem kullanıyorsanız kesinlikle bunu etkin hale getirin.
Harici ekran kartına sahipseniz ve dahili grafik yongasından daha iyi performans sunan bir kartsa bunun etkinliğini kaldırın.
Oyun sekmesi ayarlama;
Oyun cozunurluğunu panel cozunurluğune gore ayarlayın. Ancak ekran kartınız veya dahili grafik yongasının kaldıracağından emin olun.
GTX 1050 ve uzeri bir ekran kartına sahipseniz Ultra HD 2K seceneğini secebilirsiniz rahatlıkla. Oyundaki takılma ve donmanın burayla bir gram alakası yok gozlemlerime gore. 720P secenekte dahil kasmaların olduğu durumları gordum.
1080 Ti ekran kartımın olduğu donemde bile ciddi rezalet durumları yaşadım.
Goruntu kalitesi seceneği kesinlikle akıcı kalmalı şu zamanlarda.
Normalde her zaman HD secili olur ve bu şekilde oynarım. Ancak beta kullanımında bu ayar kesinlikle akıcı kalmalı.
FPS 90 olanı işaretleyin. Buna ben pek guvenmiyorum. GameLoop FPS sayacının ciddi dalgalanma yaşaması bunun bir ispatı. Ayrıca onun zaten kesin değerleri sunduğunu sanmıyorum. MSI Afterburner ile gercek değerleri goreceksiniz.
Ayrıca 90 FPS seciminde şunu fark ettim. 103 FPS uzerine sıcramalar mevcut. Bu sıcramalar yukleme ekranında gercekleşiyor.
GameLoop FPS durumunu tamamen acık hale getirmediği surece bu ayarlamaya pek guvenmemek lazım.
Tuş ataması bozulmasının cozumu. Oyun ici ayarlardan kontrol sıfırlaması yapılıp kaydet sonrası emulator penceresinin kenarında bulunan klavye işaretine tıklayın. Sonra bu alanda oyun cozunurluğune gore secim yapın. ( Oyun cozunurluğu ve motor cozunurluğunun aynı olması gerekli. Yoksa bozulma olasılığı yine yuksek. )
Bunu şu şekilde tespit ettim. Onceden motor sekmesindeki cozunurluğu 1080P olarak kullanıp oyun cozunurluğunu 2K olarak ayarlayıp bu seceneği ise Smart 2K olarak seciyordum. Surekli bozulmalar uzerine denemeler yaparak az onceki bahsettiğim ayarlamanın işe yaradığını fark ettim.
Oyun ici fare takılma bozulması olabiliyor. Bunun sebebi oyunda farenin bir tuş atamasına takılı kalmasından kaynaklı. Bu olduğunda yukarıdan aşağı inen sekme acılıp duruyor ve duzelmiyor. Bunu duzeltmek icin emulator kenarındaki klavye simgesine tıklayın. Acılan sekmede sıfırla ve kaydet diyerek işlem alın. Sonrasında duzelecektir.
Bu olduğunda ben sadece bu şekilde cozum bulabiliyorum.
Oyun ici grafik ayarları;
Grafik ayarını beta kullanımında akıcıda tutun. Beta olmayan surumde HD kullanın. HDR gercekten ciddi goruntu farkı oluştursa da şu an icin emulator kaynaklı ciddi kasma yaşatırken FPS duşuruyor.
Kare hızı aşırı olarak secim yapın.
Duzgunleştirmeyi kapatın. Son gelen guncellemelerle birlikte ciddi render hatası mevcut. Bu ayarı kapalı tutunca bu hata daha az seviyelere geliyor.
Bu aktif olduğunda yuzey şekilleri yukleme hatası ciddi oranda azalıyor.
Stil. ( Anlık uygulanır ) bu tamamen kişisel bir etkenliğe bağlı. Klasik veya renkli kullanıyorum ben. Ancak bu aralar gercekci olanı denemek icin ona geciş yaptım.
Grafikleri otomatik olarak ayarla seceneğini kapalı tutun.
Bu ayarları lobiye don sekmesinde dahi aynı şekilde uygulayın.
Beta kullanımında 90 FPS secili olmasına rağmen 60 uzerine cıkmıyor durumunun cozumu internet uzerindeki videolarda zaten var.
Videolardan izleyerek yaparsanız daha doğru yaparsınız.
Bugun veya dun akşam bir guncelleme gelmiş. Bu guncelleme sonrası yine ayarlar gitti. Bu sebeple bu konuyu actım ve bilgi paylaşıyorum sizinle.
Coğu durumu nasıl cozeceğimi bildiğimden hemen hallettim ben.
Son olarak BIOS uzerinden sanallaştırmayı acın. Acık olduğunda cok daha iyi sonuc alıyorsunuz.