Dostlar oncelikle bu konunun Wii U olanını @MisakiTaro kendisi bu konuyu yapmayı planlıyorsa tamamen ondan alıntı yaptım isterse sildiririm konuyu o kendisi yapar ama tabii ki de onu gormeden once de ilgileniyordum bunlarla. Zaten direkt elimde Wii de var.

Dolphin emulatoru telefonunuzda bile kullanabilirsiniz iyiyse ama cok iyi olmalı optimizasyon sıkıntısı bol her emulatordeki gibi.
Gamecube Wii'den sonra anlatacağım biraz aşağıda olacak.

Oncelikle lazım olanlar:
Dolphin Emulator: Dolphin Emulator
Visual C++: https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads
(Visual C++ kuramadıysanız Dolphin sayfasından biraz aşağı inip 5.0 surumunu kurarsanız o C++ gerektirmez)
Kurulum:
Dolphini indirdikten sonra RAR'daki klasoru istediginiz yere koyun ve icindeki Dolphin.exe yi calıştırın.
Şimdi geldik grafik ayarları ve kol ayarlarına.
Grafik Ayarları:
Oncelikle Dolphini acarsanız boyle bir ekran cıkacak resimlerde gosterdiklerimi uygulayın.

Acılan Sekmeden Cozucuyu DIRECT3D11 yapıyoruz hepsini denedim ve bende en yuksek performansı bu verdi.
Ekran Kartını eğer cift ekran kartlı PC kullanıyorsanız (orneğin: Intel HD Graphics + 1050 Ti) yuksek performans vereni secin.
Diğer ayarları bendeki gibi yapın.
(Ve de Fotoğraflarda Gamecube oyunu olmasına aldırmayın bu emulator hem Wii hem Gamecube emulatorudur.)
(Sekme)

Bundan sonra geliştirmelere girip bilgisayarınızın ne kadar iyi olduguna gore Cozunurluk, Kenar Yumuşatma, Anizotropik Filtre'yi ona gore ayarlayacağız.
Onun dışındakileri bendeki gibi yapın.
Benim Sistemim:
Core 2 Quad Q9400
GTX 750 Ti 2 GB
4 GB DDR3 1333MHz RAM
Bu sistemden yola cıkarak bir ayar yapabilirsiniz. Kendinize gore ayar yapın, deneye deneye en iyisini bulun.
(Sekme)

Bundan sonra Hileler'e girin ve bendekilerin aynısını yapın.
(Sekme)

Bundan sonrada buradaki son işimiz olan Gelişmiş sekmesine gireceğiz ve bendeki ayarları kendinizde uyguluyacaksınız.
(Sekme)

Bundan sonra buradan cıkın ve fotoğrafdaki yere girin.
(Fotoğraf)

Bir şey soylemem gerekiyor Wii de bazı oyunlar (Orneğin: Zelda Skyward Sword) Wii kollarının ozelliğini kullanıyor kolu sallayarak vurma gibi bu oyunları oynamanız zor o yuzden uğraşmayın derim Lakin Mario kart gibi oyunlar icin diyeceklerimi yapın.

Buraya girdikten sonra cihaz kısmından klavye mouse veya kolunuz varsa kolunuzu secin.
Profil kısmına Wii CC yazın.
Genel ve Seceneklerdeki Uzantı kısmından Classic Controllerı secin.
Eğer kolla oynuyorsanız DualShock DualSense veya PS3 Xbox kolu gibi Genel Seceneklerdeki tuşları klavyede rahat ulaşabilceğiniz
Tuşlara koyun kolsuz oynuyorsanız wasd gibi ana oyun tuşlarına koymayın cunku onlara ihtiyacınız var.
Uzantı Sekmesine gelin ve Kolunuza, Klavye mouseunuza gore ayarlayın.
Kendinize gore ayarladıktan sonra Profilin Sağındaki Kaydet butonuna basın ve Yukle deyin.
Bundan sonra burada işimiz kalmadı kapata basın ve cıkın.

Wii'deki son olay ROM'ları nasıl atacağınız yani oyunları nasıl yukleyeceğiniz Dolphindeki ilk yere gelin yani ana menuye, sol ustteki dosya tuşuna basın ve indirdiğiniz ROM'u secin. Bendeki gibi oyunları liste haline nasıl getirildiğini inanın unuttum. Konuya sonradan ekleyeceğim.
Dostlar Wii oyunlarını nereden bulabilirim diye sormayın lutfen link paylaşması yasak, korsana giriyor. Oynayacağınız oyunun sonuna Wii download ROM yazın bir suru site cıkar.
Romsmania ve Reddit'teki ROM list lerinden bulabilirsiniz.

Ve oyunlarınızı oynayabilirsiniz.
Bir sorun cıktıysa veya yapamadığınız bir şey varsa yazın bakayim.
(GAMECUBE):
Grafik ayarları:
Dostlar bir daha anlatmama gerek yok Wii kısmında anlattığım grafik yerindekilerini bundada uygulayabilirsiniz.
Kontroller:
Bu wiideki gibi değil daha farklı hemen anlatayım.
Cihaz kısmından kolunuzu veya klavyenizi secin.
Denetleyici ayarlarına girdikten sonra fotoğrafdaki yapılandır yerine basıyoruz.
Ve kendi ayarlarınızı yapıyorsunuz kendi kolunuza, klavye mouseunuza gore.
Ayarları yaptıktan sonra profil kısmına GC yazıp kaydete basıp yukle deyin ve kapatın.

Oyunlara Girme:
Gamecubedeki son olay ROM'ları nasıl atacağınız yani oyunları nasıl yukleyeceğiniz Dolphindeki ilk yere gelin yani ana menuye
Sol ustteki dosya tuşuna basın ve indirdiğiniz ROM'u secin bendeki gibi oyunları liste haline nasıl getirildiğini inanın unuttum konuya sonradan ekleyeceğim.
Dostlar Gamecube oyunlarını nereden bulabilirim diye sormayın lutfen link paylaşması yasak korsana giriyor oynicağınız oyunun sonuna gamecube download ROM yazın
Bir suru site cıkar.
Romsmania ve Reddit'deki ROM list lerinden bulabilirsiniz.

Dostlar bildiklerim bu kadar bunları yaptıktan sonra bir sıkıntı yaşıyorsanız yazmanız yeterli cozumunu ararım.
Gayet detaylı anlattığımı duşunuyorum unuttuğum bir yer varsa ekleme yaparsınız.
Unutmayın Wii U ile Wii aynı konsol değildir.