Birkac gun once bir arkadaşım GTA 4 ve EFLC dlc sini hediye etti. Aslında GTA5 ve Online da gayet eğlensem de GTA4 un Story ve ek paket modu ve oyun ici yapılan bir kac realiteye daha yakın aktivite beni daha cok cezbetmiştir. Sorun şu; İlk EFLC'yi yukledim (ana oyunu daha onceden bitirmiş, buna hic bulaşmamıştım gecmişte korsan oynadığımda ve bu hikayeleri de bitirmek istiyordum.) Girdiğimde; Haliyle ilk giriş, Windows10 cozumleri sekmede acık fakat bir deneyeyim dedim.
Ne sacma ki GFWL'a ilk etapta microsoft hesabımın parolası cok uzun olduğundan giriş yapamıyordum şifre yanlış diyordu ama doğru halbuki. Her neyse, şifremi biraz kısaltıp denedim bu sefer hesaba girdi fakat yukleme yapıyorum. ''The Live service may be unavailable ....'' hatası. Windows 10 icin cozumlere bakıyorum yok, Live'ı guncelliyorum (surum 3.5) e yok. .NET Framework 4.7 kurulu, girip 3.5 i de etkinleştiriyorum yine olmuyor. Verilen tum CMD komutlarını yazıyorum olmuyor (Xbox support unda bir yetkili, başka bir kullanıcıya da aynı adımları soylemiş bende olmuyor bir turlu.) Modemim ''TP Link 300Mbps Kablosuz N ADSL2+ Modem Router (TD-W8960N 6.0V)'' ara yuzune girip UpnP kapatıyorum (yapabildiğim kadar, uPNP ile gorebildiğim tep hizmeti devre dışı bıraktım zaten) port acmaya calıştım becerebildim mi emin değilim ama yok yine olmuyor. Bu sefer ana oyunu indirdim, onu deniyorum yine GFWL'a giriş yapamıyorum. Asıl sorunum; Oyunun acılmaması değil bu sonraki etap, sorunum oyunu kaydedecek bir yol bulamamam Online da değil amacım zaten V Online oynuyorum.
Her neyse, GFWL ile ilgili tum cozumleri deneyip rage attıktan sonra en son resmi Patch'lere baktım. Patch atacağım zaman (1080 veya 1070 resmi surum) ana oyunu kurmamı istemişti o zaman indirmiştim. Attığımda Social Club ve GFWL hala duzelmemişti. En son dun video da gosterilen Social Club ekranı gelmiş, play offline vs vardı E posta ve şifre girdiğim halde play diyemiyordum herkesin aldığı Social Club klasik hataydı. Sonra bir şey fark ettim; Ben GTA 4 un icinde gelen RSSC icerisinden oyun icin Social Club'ı kurmamıştım. GTA 5 icin olanla olur diyordum. Social Club'ı kurmaya calışırken bu sefer oyunu steamden orijinal almış olmama rağmen Setup'ın yarısında ''Data2.cab'' dosyasını bulmamı istiyor disc 1 tarzı bir hata veriyor ve belki de oyuna girmemi sağlayacak Social Club kurulmuyordu. Oyunu tam 2 kere silip baştan yukledim 50 GB gibi bir şey daha ayın 4 unden harcandı. GFWL serverlerinin kapatıldığı soyleniyor şimdi ne olacak ? Ben bu oyunun parasını odediğim yada odettirip satın aldığım halde oynayamayacak mıyım ?