Sorum basit. Sistemim 2 aylık bir sistem ama oyunlarda cok az sureli takılma yaşıyorum. Takılma yaşanıyor (belki 1 saniyeden az suruyor takılma) ardından FPS'e bakıyorum duşmuş. Ekran kartı kullanımıda duşmuş. Aynı anda. Bunlar 1 sn den kısa sure icinde oluyor. Belkide 1 sn. Nedenini anlayamıyorum. Her şeyim guncel. SSD ve HDD'ye testte yaptım sorunsuzlar.

Sorun yaşadığım oyunlar PUBG, H1Z1, CS GO, Rocket Leauge, Rust. Fakat sorun hissetmediğim oyunlarda var: GTA 5, Rainbow Six Siege, Far Cry Primal, ETS 2.

Sistemim ise,
GTX 1050 Ti Gaming 4 GB,
Ryzen 5 1600,
2x8 GB Corsair 3000 MHz RAM,
MSI B350 M PRO VDH Anakart,
XIGMATEK 500W PSU.

Benim aklıma ilk disklerde mi sorun var diye gelmişti ama test yaptım onda sıkıntı yok. Oyun ici sıcaklık değerleri ekran kartı 62 (maksimum), işlemci ise 60-61 (maksimum) oluyor. Onlarda da sorun yok gibi. Anakartta sorun olabilir mi bilmiyorum. Ani takılmaya etki eder mi ki? Bir de tek şuphelendiğim şey monitorun yenileme (hertz) hızı. Normalde 60. Cozunurluk kısarak 75 oluyor en fazla. Yırtılma falan mı oluyor acaba? Lutfen yardımlarınızı bekliyorum. Cozelim sorunu. İstediğiniz test, bilgi falan varsa soyleyin.