Başlıkta da belirttiğim uzere biraz once bu sorunları yaşamaya başladım ancak başlamadan once sistem ozelliklerini ve daha once yaşananları anlatmak istiyorum;

Sistem "Asus K55VJ"

İşlemci > İntel Core i7-3630QM CPU 2.40GHz

RAM > 8 GB

Ekran Kartı > GT 635M (intel HD Graphics 4000)

Windows 8 kullanıyorum ve ayrıca burada bir parantez acmak istiyorum ne yaptım ne ettiysem bir turlu Windows 8.1 yukseltemedim. Guncellemeler cok sorunlu doğru duzgun guncelleştirme bile yapamıyorum.

Not: Bu arada sistem ozelliklerine bakmak icin dxdiaga girdiğimde boyle bir hata ile karşılaştım:

Şimdi ben bu hatadan once sanırım 2 hafta onceydi şoyle bir hata almaya başladım, "Goruntu surucu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" diye bir hata BIOS'u guncelledim olabildiğince tek tek Windows'u guncellemeye calıştım ekran kartı suruculerini guncellemeye calıştım ve son 3 gundur falan bu hatayı almıyorum. Ancak bugun Sims 4 oynarken bir saat kadar sonra belki de emin değilim daha az olabilir "Sistemdeki mevcut ekran kartıyla oyun calıştırılamıyor" hatası almaya başladım bu hatayı bir kac defa aldıktan sonra işte bu son olan hata ortaya cıktı. Şu an bazı oyunlar haric hic bir oyuna giremiyorum.

Eklemek istediğim son dakika gelişmesi; Artık The Long Dark harici hic bir oyuna giremiyorum.

O hatayı aldığım oyunları yazıyorum şimdi resimlerini de atacağım;

-Sims 4

-Skyrim

-Transistor, Alan Wake, Portal 2, ETS2, Insurgecy, CS:GO bu oyunlarda da oyuna giremeden hatasız cokuyor bazısı da tepki vermiyor.

Ekran kartı surucusunu tamamen silip tekrar yukledim ancak yine devam ediyor. Ne yapmam gerek bu konular da pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız cok iyi olur cunku hic bir şekilde sorunu cozemiyorum sanırım daha kotuye gidiyor.

Biraz once yuklediğim Hacknet oyununda da farklı bir hata aldım aslında farklı mı değil mi emin değilim ama işte resimleri ;

Son bir guncelleme ; Hatalardan kurtuldum sanırım, emin değilim tam olarak ama yukarıda bahsettiğim 2 hatayı yeniden alma şansım hala yuksek bir ihtimal > "Goruntu surucu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" ve "Sistemdeki mevcut ekran kartıyla oyun calıştırılamıyor" bu hatalar hakkında bilgisi olan bana bilgi verirsen cok sevinirim. 4-5 yıllık bilgisayarım artık beni bırakıyor gibi laptop olduğu icin parcalarını da kasa gibi yenileyip yukseltemiyorum umarım şu sorunlar gecer, sağlıcakla kalın..