Benim sorunum 3-4 ay oncesine kadar yeni topladığım sistemimde GTA tarzı oyunları cok sık oynamam ve ekran kartımın o oyuna verdiği kendi ayarlarıyla oynadığım halde bircok hatayla karşılaştım. Fakat suruculeri yanlış guncellediğimden korkuyorum cunku Driver Booster V5 pro isimli bir program ile guncelledim el ile guncellemek daha faydalıymış ama beceremedim...
Ekran Kartı: Msi RX 480 8 GB 256 bit
İşlemci: İntel Skylake Core i7 6700 3.40 GHz
RAM: 16 GB Kingston DDR4 2444 MHz
Sistem ozelliklerim bunlar fakat GTA 5'i 3-4 ay cok rahat hic bir sorun olmadan oynamama rağmen bir sure Sonra oyundan atmalar sonra birden oynarken siyah ekran vermesi ve ardından birbirinden bağımsız birden cok değişik şekillerde renkler cıkması ve oyundan atması gibi sorunlar almaya başladım. Ve bazende mavi ekran verme sorunu ve kasaya 1 kere tıkladığımda bip bip değilde 3-4 kere fandan Dıt dıt tarzında sesler cıkması ve 2 kerede ufaktan bir ses cıkması sonucunda kasa acılıyor rahat giriyorum. Ama bundan 2 ay oncesinde fanlarda boyle bir sorunum yoktu.
Bu beni daha cok endişeye duşurdu. Sonra kasayı bazen actığımda ise yeşil ekran sorunu gelmesi tekrar acıp kapattığımda duzelmesi falan olaylar da olmuştu. Bu arada ekran kartım suruculeri en son guncelledim. Windows updateden'de Windows 10 guncelledim. Fakat son 15-20 Gundur bu tip hatalar ardı ardını kesmemeye başladı. Ne yapsam bilemedim. Lutfen bana yardımcı olun. Bir de şunu soylemeliyim ki iobit urunleriyle sistemi guncelledim. Ve onlarla tarama yaptım. Bazı sitelerde ekran kartını el ile guncellemek daha faydalı deniyordu. Ama ben Onları bir kac defa denediğimde Amd'nin kendi sitesinden sectiğimde bilgisayar daha cok bozulmaya başladı. Bu konuda da bana yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkur ediyorum...