Fortnite adlı oyunu kurdum her şey iyi guzel sorunsuz oynuyordum fakat ekran biraz buyuk geldiği icin 1770x1000'den 1600x900'e aldım keşke almaz olaydım. Bu ayara alınca ekrandaki yazılar bir tık kuculdu ve butonlara tıklayamaz oldum. Resme bakarsanız sarı renkte ''Lobby'' yazan yere tıklayabilmek icin yuvarlak noktayla işaretlediğim yere tıklamak gerekiyor. Oyunun başlat butonu sağ altta, ayar butonu ise sağ ustte. Haliyle bu butonlara tıklayabilmem icin monitorun dışında sağda bir bolgeye tıklamak gerekiyor bu da imkansız. Boyle bir sorunu yani eski cozunurluğume oyun icinden donmek imkansız. Oyun dışı dosyalarında config ayarı vs. aradım fakat bulamadım. Boyle bir sorunu nasıl cozebilirim? Oyunu baştan indirmemi soylemeyin 15GB dosyayı tekrar indirmeyi hic duşunmuyorum.
Denediğim yontemler;
1600x900'de olan oyun icin kendi masaustu ayarımı da 1600x900 yaptım olmadı
Oyunun dosyalarında .pak uzantılı 15.4GB dosya var onun dışında her şeyi silerek oyunu repair yaptım ortalama bir 900MB dosya yukledi fakat ekran cozunurluğu hala aynı.

@Recep Baltaş Abi yardımını bekliyorum abi.

Oyun ici resim alırken ayar ve başlatma butonu sağda gorunuyor fakat nasıl bi cozunurlukteyse resim alınca sağ tarafın bir kısmı gozukmuyor ve farkındaysanız ekranın sağ tarafı beyaz halde.

Sağdaki yuvarlak noktaya tıkladığımda lobby'e tıklıyor biraz sağa kayınca diğer 2 seceneklere tıklayabiliyorum. Bunu videoya aldım daha anlaşılır olur diye fakat Fraps'la cekip videoyu tekrar izlediğimde videoda sorun yokmuş gibi fare yazının ustune tıklatıyormuş gibi oldu. Ama video cozunurluğu 1920x540'dı.