Birkac ay once bilgisayarıma virus girdi ve daha sonrasında sosyal medya hesaplarım, kardeşimin Steam hesabı saldırıya uğradı. Sadece Facebook hesabım ele gecirildi ancak onu da geri almayı başardım. Hesabımı geri aldıktan sonra direkt format attım ve her şeyi sıfırdan kurdum, şifrelerini değiştirdim, guvenlik onlemlerini arttırdım.
Bu olaydan biraz sure gectikten sonra EFT hesabıma giriş yapmayı denediğimde şifresinin değiştiğini gordum. Hesabımı geri aldım ancak saldırgan neredeyse her gun geri alıyor. Gmail hesabımın şifresini neredeyse her gun değiştiriyorum, guvenlik seceneklerinde cihaz onayı, SMS onayı ve authenticator acık. Ayrıca her şifre değiştirdiğimde tum cihazlardan oturumu da kapatıyorum. Ancak tum bunlara rağmen nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde adam GMail'e gelen kodu alıp EFT hesabıma giriş yapıyor.
Dun gece hesabımı geri aldım ve bu sabah 08'de tekrar hesabımı calmış.
EFT hesabımda authenticator acıyorum ertesi gun adam kapatıyor. Oyunun ne kadar guvenlik onlemi varsa acıyorum ancak care olmuyor. Guvenlik ayarlarından giriş seceneğini sadece authenticator yapıyorum ancak giriş ekranında 'unable to login' dedikten sonra karşısına cıkan seceneklerden g Mail'i secip tekrar hesaba erişiyor.
Bilgisayarımı Malwarebytes ile tarattım ve hicbir tehdit bulunmadı. Bu iş artık kedi-fare oyununa dondu ve gercekten yıldım. Oyunun desteğine detaylı ve bircok ekran goruntusu iceren bir mail yazdım ancak ilk aldığım geri donuşte guvenlik ayarlarını arttırmamı ve şifre değiştirmemi istediler. Dun tekrardan yeni ekran goruntuleriyle bir mail yazdım. Oyuna bağlı mail hesabımı değiştirmek istediğimi yineledim.
Acıkcası bilgisayarımda keylogger gibi bir şey olsaydı diğer hesaplarım veya banka kartlarım da saldırıya uğrardı diye duşunuyorum. Konu hakkında destek ekibinin isteğimi yerine getirip getirmeyeceğini bilmiyorum ancak bir cevap gelene kadar benim bu konuda yapabileceğim bir şey var mı diye merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hesabımın guvenlik ayarları. Burada tercih edilen koruma yontemi olarak her ne kadar authenticator secili olsa da giriş ekranında 'unable to login' seceneğine tıklayınca bu ekranda 'enabled' olan secenekler ve 'mail' seceneği cıkıyor. Mail uzerinden tekrar hesabımı geri alıyor.
Gmail hesabımın gelen kutusu. Gorduğunuz gibi sadece şifre yenileme talepleriyle dolu.
Bu da yaptığım virus taramasının sonucu.